Opis

Priprava:

1. Olupimo stebli rabarbare in ju z lupilnikom narežemo na trakce. Pomočimo jih v posodo s hladno vodo in ledom ter posodo za eno uro postavimo v hladilnik. Trakce prihranimo za poznejšo dekoracijo.

2. Lupine pomočimo v vodo, dodamo sladkor in jagode. Pristavimo na ogenj in ko voda zavre, posodo odstavimo. Tako dobimo sirup. Sirup polijemo čez rabarbarine trakce, pokrijemo s folijo in pustimo, da se zmehčajo.

 

3. Kokosova meringa: Z električnim mešalnikom stepemo beljake v sneg. Najprej postopoma dodajamo kristalni sladkor, nato dodamo še sladkor v prahu in dobro zmešamo. Ventilacijsko pečico segrejemo na 100 °C. Silikonsko podlago položimo na pekač. Po dolžini pekača s slaščičarsko vrečko nabrizgamo trakove kreme. Posujemo z naribanim kokosom. Meringo položimo v pečico za 30–40 minut, da postane hrustljava.

 

4. Medeno pecivo: V globoki posodi zmešamo med in sladkor. Ko mešanica postane jantarno oranžne barve, dodamo pecilni prašek. Dobro premešamo in takoj odstranimo z ognja.

 

5. Drobtine: Ventilacijsko pečico segrejemo na 170 °C. V posodi z električnim mešalnikom zmešamo drobno sesekljane mandlje, rjavi sladkor, maslo, moko in kakav. Mešamo, dokler ne nastanejo drobtine. Pekač obložimo s papirjem za peko, nanj razporedimo drobtine in pečemo približno 10 minut.

 

6. Jagode: Vodi dodamo sladkor, da nastane sirup. Dodamo metine liste in limetin sok ter pretlačimo. Jagode namočimo v mešanico in mariniramo.

 

7. Krema: V posodi zmešamo rikoto, sladkor in ščepec soli.

 

8. Na krožniku serviramo kremo iz rikote, rezine medenega peciva, marinirane jagode, rabarbaro, meringo in drobtine. Okrasimo z rabarbarinimi trakci.

 

Nasvet:

Preostale kakavove drobtine, meringo in medeno pecivo lahko uporabimo za pripravo drugih sladic. 

sestavine

Za rabarbaro

  • 240 g rabarbare (2 stebli)
  • 8 zmrznjenih jagod
  • 80 g sladkorja
  • 150 g vode

Za kokosovo meringo

  • 80 g beljakov
  • 80 g sladkorja
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 30 g naribanega kokosa

Za medeno pecivo

  • 200 g sladkorja
  • 120 g medu
  • 40 g pecilnega praška

Za kakavove drobtine

  • 150 g masla (pri sobni temperaturi)
  • 150 g rjavega sladkorja
  • 150 g drobno nasekljanih mandljev
  • 115 g moke
  • 25 g kakava v prahu

Za jagode

  • 5 jagod
  • 100 g sladkorja
  • 100 g vode
  • 2 poprovi meti
  • 1 limeta

Za kremo

  • 200 g rikote
  • 60 g sladkorja v prahu
  • ščepec soli