JAGNJETINA Z ZELENJAVO IN KISOM

JAGNJETINA Z ZELENJAVO IN KISOM

Opis

Priprava:

Jagnječjim zarebrnicam odstranimo kosti. Prelijemo z oljčnim oljem s 3-4 vejicami rožmarina in pustimo počivati v hladilniku do uporabe.

V ponev nalijemo oljčno olje, dodamo sol in segrejemo.

Marinirano meso popopramo in damo v segreto ponev. Meso na hitro ocvremo in obračamo.

Korenček olupimo, prepolovimo po dolžini in narežemo na večje koščke.

Paradižnike narežemo na četrtine in odstranimo semena. Preostali del narežemo na večje kose.

Ocvrto meso damo na krožnik.

Ponev, v kateri smo cvrli meso, vrnemo na ogenj in dodamo korenje ter paradižnik. Dušimo ob mešanju.

Čebulo olupimo, jo narežemo na večje kose in dodamo zelenjavi, ki se duši. Posolimo in popopramo.

Olupimo česen in ga drobno narežemo. Feferone narežemo na obročke in vse damo v ponev.

jabolka. V jed izcedimo četrt limone in dodamo limonino lupino. Kuhamo naprej ob mešanju.

Drobno nasekljamo sveža liste mete in rožmarina ter jih dodamo jedi. Premešamo in pustimo, da vre. Da bi izvedeli, ali je jed nared, preverimo trdoto korenčka. Za to jed lahko ostane malce trši.

Jedi dodamo maslo in mešamo, dokler se ne stopi. Maslo bo malce obarvalo omako.

Liste peteršilja osmukamo z vejic.

Pripravljeno jed damo na večji krožnik za postrežbo. Popopramo in posolimo. Potresemo z listi peteršilja. Dodamo tudi nekaj svežih listov mete. Po želji lahko prelijemo še z malce kisa granatnega jabolka. Postrežemo toplo.


sestavine

Sestavine

  • 20 kosov jagnječjih zarebrnic (okrog 850 g)
  • oljčno olje
  • sol
  • poper
  • 1 korenček
  • 2 paradižnika
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 2 feferona
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 1 žlica kisa granatnega jabolka
  • 3 limone
  • 3 listi sveže mete
  • 1 vejica rožmarina
  • 0.5 šopka peteršilja
  • 1 žlica masla