Če želite osvojiti kuhanje, ima Donal Skehan za vas veliko okusnih receptov, za katere ne potrebujete dodatnih sposobnosti, temveč le kuhinjo in nekaj sestavin. Dober tek!

sestavine

  • 2 x 150-gramski kos jagnječje vratovine
  • 1 jedilna žlica koriandrovih semen
  • 2 čajni žlički koromačevih semen
  • bogat ščepec čilijevih kosmičev
  • 2 jedilni žlici oljčnega olja
  • 500 g zrelih paradižnikov, narezanih na krhlje
  • 400-gramska pločevinka odcejenega in opranega belega fižola (recimo cannellini ali limski fižol)
  • 1 jedilna žlica rdečega vinskega kisa
  • limonin sok
  • 2 jedilni žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • pest svežih listov bazilike

Priprava

  • 1. Pečico segrejemo na 200°C (180°C z ventilatorjem).
  • 2. Meso postavimo v posodo. Semena koriandra in koromača grobo stremo v možnarju. Primešamo čilijeve kosmiče in polovico olja. V mešanici dobro povaljamo meso, posolimo in popopramo ter pustimo stati 10 minut.
  • 3. Na plitek krožnik položimo paradižnik in fižol. Kisu in limoninemu soku dodamo sol in poper ter zmešamo z oljčnim oljem. Mešanico prelijemo po paradižniku in fižolu.
  • 4. Preostalo olje segrejemo v ognjevarni ponvi in vseh straneh popečemo jagnjetino, da zakrkne. Prestavimo v pečico in pečemo od 8 do 10 minut. Meso naj bo v sredini še rožnato.

Sorodni recepti

Poglej vse