Jagnjetina z začimbno skorjo in solato z belim fižolom ter paradižniki
Recept je iz: Donal Skehan
Če želite osvojiti kuhanje, ima Donal Skehan za vas veliko okusnih receptov, za katere ne potrebujete dodatnih sposobnosti, temveč le kuhinjo in nekaj sestavin. Dober tek!
sestavine
- 2 x 150-gramski kos jagnječje vratovine
- 1 jedilna žlica koriandrovih semen
- 2 čajni žlički koromačevih semen
- bogat ščepec čilijevih kosmičev
- 2 jedilni žlici oljčnega olja
- 500 g zrelih paradižnikov, narezanih na krhlje
- 400-gramska pločevinka odcejenega in opranega belega fižola (recimo cannellini ali limski fižol)
- 1 jedilna žlica rdečega vinskega kisa
- limonin sok
- 2 jedilni žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- pest svežih listov bazilike
Priprava
- 1. Pečico segrejemo na 200°C (180°C z ventilatorjem).
- 2. Meso postavimo v posodo. Semena koriandra in koromača grobo stremo v možnarju. Primešamo čilijeve kosmiče in polovico olja. V mešanici dobro povaljamo meso, posolimo in popopramo ter pustimo stati 10 minut.
- 3. Na plitek krožnik položimo paradižnik in fižol. Kisu in limoninemu soku dodamo sol in poper ter zmešamo z oljčnim oljem. Mešanico prelijemo po paradižniku in fižolu.
- 4. Preostalo olje segrejemo v ognjevarni ponvi in vseh straneh popečemo jagnjetino, da zakrkne. Prestavimo v pečico in pečemo od 8 do 10 minut. Meso naj bo v sredini še rožnato.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Nadiya Hussain
Jagnječja rebrca
Recepti Curtis Stone
Jagnječja rebrca s skorjico in pečen češnjevec
Recepti Nico Reynolds
Počasi kuhana jagnjetina
Recepti Rudolph van Veen
Jagnjetina z omako
Recepti Mark Moriarty
Jagnječji giros
Recepti Mark Moriarty
Jagnjetina s krompirjem
Recepti Ainsley Harriott
Jagnječji kotleti s paradižnikovimi nabodali
Recepti Lora in Stoyan
Domači jagnječji kebabi
Recepti Nico Reynolds
Jagnjetina s poprovo mešanico in kuskus s popečeno zelenjavo
Recepti Lora in Stoyan
Jagnječja rebra s krompirjem v kremni omaki