JAGNJETINA SIMONA PEGGA

JAGNJETINA SIMONA PEGGA
Sorodna oddaja:Jamiejev in Jimmyjev kulinarični izzivOglejte si jo: Sreda 23 September ob 15:00 | Sreda 23 September ob 21:00

Opis

JAGNJETINA SIMONA PEGGA

Priprava

  1. V manjši skledi žafran prelijte z 2 jedilnima žlicama vrele vode in pustite, da se namaka. Suhim slivam odstranite koščice, jih dajte v drugo skledo in jih zalijte z vrelo vodo.
  2. Čebuli in česen olupite in na drobno nasekljajte, potem začinite z mletim ingverjem, ščepcem morske soli in s črnim poprom.
  3. Večjo posodo za kuhanje v pečici postavite na srednjo temperaturo z 2 jedilnima žlicama olja, nato za eno minuto dodajte cimet, da olju dodate okus. Dodajte jagnjetino, začinite s soljo in poprom, potem ob rednem mešanju kuhajte 5 minut oziroma da porjavi.
  4. Meso potisnite na en del ponve, nanj položite cimetovo palčko, potem dodajte začinjeno čebulo in česen. Kuhajte 5 minut oziroma da se zmehča in karamelizira, občasno premešajte.
  5. Bučke in korenje nežno zdrgnite, ohranite jih v enem kosu, bučo olupite in ji odstranite semena, nato narežite na 3 cm kose ter vse dodajte v ponev. Zraven stresite slive, žafran in vodo za namakanje, potem dodajte še 200 ml vode ter temeljito premešajte.
  6. Zavrite, nato pokrijte in na rahlem ognju kuhajte 1 uro in pol ali 2 uri, da se jagnjetina zmehča, zelenjava pa dobro prekuha. Občasno premešajte in po potrebi dodajte vodo, da razredčite. Pokusite in začinite.
  7. Medtem kuskus dajte v skledo, posolite in dodajte nageljnovi žbici, potem zalijte z vrelo vodo in poškropite z oljem. Čez položite krožnik in pustite 5 do 10 minut, da se zrahlja. Nato uporabite vilice in ponovno zrahljajte.
  8. Harisso vmešajte v jogurt. Postrezite jed v posodi, kuskus in nevzhajane kruhke z jogurtom s harisso, za konec pa potresite z metinimi listi.

sestavine

  • 1 ščep žafrana
  • 8 suhih sliv (s koščico)
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 1 čajna žlička mletega ingverja
  • olivno olje
  • 1 palčka cimeta
  • 750 g na kocke narezanega jagnječjega pleča
  • 12 mladih bučk
  • 300 g mladega korenja
  • ½ maslene buče (600 g)
  • 250 g kuskusa
  • 2 nageljnovi žbici
  • 2 jedilni žlici rose harisse
  • 250 g navadnega jogurta
  • ½ šopka sveže mete (15 g)

Sorodni recepti