Jagnjetina s tartufi
Priprava:

Jagnjetino razkoščičimo in narežemo na koščke. Kosti shranimo za močnejši okus med kuhanjem.

Dišavnice povežemo v snope. Tako jih bomo pozneje lažje odstranili.

V kozico položimo dišavnice v snopih, nekaj žlic oljčnega olja, strta stroka česna v lupini, meso, in vse skupaj popražimo. Začinimo s soljo in poprom.

Ko se meso obarva, zmanjšamo ogenj in dodamo kozarec suhega belega vina, lahno zavremo, pokrijemo in kuhamo 20 minut.

Za preliv nasekljamo rožmarin in strok česna, dodamo oljčno olje in zmešamo.

Preliv dodamo v kozico, ko mine 20 minut, in dobro premešamo, da obložimo meso. Kuhamo še 5 minut.

Ko je jagnjetina kuhana, ugasnemo ogenj, dodamo tartufe (naribane ali nasekljane na tanke trakce) in pokrijemo za 5 minut, da se nežno kuhajo v sopari, da se ne uniči okus.

Odstranimo snope dišavnic in kosti, položimo na postrežni krožnik ter okrasimo z žajbljem, rožmarinom in divjim komarčkom.

 


sestavine

  • 1.2 kg jagnjetine 1 kozarec belega vina 1 črni tartuf 2 stroka česna 1 šopek rožmarina in 1 za okras 1 šopek žajblja in 1 za okras 1 šopek divjega komarčka in 1 za okras 2 žlici oljčnega olja sol in poper kuhinjska vrvica za povezovanje dišavnicZa preliv1 šopek rožmarina 1 strok česna 1.5 žlice oljčnega olja

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse