Opis

Priprava:

1. Ob robu jagnječjih zrezkov zarežemo, da se med peko ne bodo zvijali. Dobro jih začinimo s soljo in poprom (jagnjetino vedno močno popramo). Sol in poper dobro vtremo v zareze. To naredimo veliko lažje, če smo meso segreli na sobno temperaturo.

2. Močno segrejemo ponev, nato vanjo vlijemo olje. Ko se segreje, dodamo meso in česen. Jagnjetino pečemo 2½–3 minute na obeh straneh do zlatorjave barve. Meso ves čas zalivamo z oljem in obračamo česen, da se ne zažge. Meso vzamemo iz ponve in ga pustimo počivati. Prelijemo ga s sokovi iz ponve. Česen prihranimo.

3. Narezan kruh solimo in popramo. Namočimo ga v mleku. Večkrat ga stresemo, da se enakomerneje navlaži.  Zaradi mleka bo tekstura kruha kremasta, skoraj tako kot pri ocvrtem opečencu.

4. Za preliv damo v možnar česen, ki smo ga prihranili, inčune in kapre. Zmečkamo v gladko pasto.  Vmešamo gorčico, kis in dovolj olja, da dobimo gost preliv. V možnar stresemo peteršilj in dobro premešamo z žlico. Pokusimo in po potrebi dodatno začinimo.

5. Oljčno olje segrevamo v čisti ponvi na srednjem ognju. Iz kruha ožamemo odvečno mleko, nato ga pražimo 4–5 minut. Ves čas ga obračamo, da pozlati na vseh straneh. Vzamemo s ponve in odcedimo na papirnati brisači.

6. Na krožnik najprej razporedimo preliv, ga potresemo s polovico krutonov ter povrh damo jagnječje zrezke. Potresemo še z drugo polovico krutonov in dodamo še malce preliva. Takoj postrežemo.

sestavine

Sestavine

  • 2 zrezka iz jagnječjega stegna
  • oljčno olje
  • za praženje
  • 2 stroka česna (strta)
  • 200 g hrustljavih belih štručk
  • narezanih na kocke
  • 4 žlice mleka
  • morska sol in sveže mleti poper

Preliv z inčuni

  • 25 g inčunov iz oljčnega olja
  • 1 žlica kaper
  • 1.5 žličke rdečega vinskega kisa ali po okusu
  • ekstra deviško oljčno olje
  • šopek peteršiljevih listov
  • grobo nasekljanih

Sorodni recepti