Sorodna oddaja:Mehiška fiesta s Petrom KuruvitoOglejte si jo: Petek 20 September ob 14:30 | Petek 20 September ob 22:30

Priprava

  1. Na srednjem ognju segrejte 22 cm široko ponev in dodajte olje, česen in čebulo. Rahlo popražite, da se sestavine ne obarvajo.
  2. Medtem v posodo mešalnika dodajte vse sestavine za molé razen soli in limetinega soka. Spasirajte jih do gladkega.
  3. Ko čebula in česen posteklenita, dodajte spasirano omako in premešajte. Zavrite in potem na nizkem ognju kuhajte še 7 do 8 minut. Omake ne prekuhajte, saj bo izgubila živo zeleno barvo. Precedite jo skozi fino cedilo, dodajte začimbe in limetin sok.
  4. Žar močno segrejte. Fileje premažite z oljčnim oljem, dobro posolite in jih dajte na žar. Koruzna storža premažite z oljčnim oljem in posolite ter ju dajte na žar. Koruzo obračajte, ko se obarva, da bo enakomerno pečena. Ko je vsa rahlo obarvana, jo umaknite z žara. Jagnječje fileje specite po želji, potem pa jih pustite 5 minut počivati, preden jih postrežete.
  5. Pred postrežbo koruzni storž postavite navpično in z nožem odrežite zrna. Jagnječje fileje razrežite na 6 enakomernih kosov v nasprotni smeri vlaken. Na segret krožnik dajte molé, razporedite koruzo in vodno krešo. Po vrhu razporedite narezano jagnjetino. Okrasite s trakci vloženega jalapeña in redkvico.

 

Opomba

Če ne dobite vloženih rdečih jalapeñov, uporabite popraženo rdečo papriko.

sestavine

Zeleni molé

  • 50 ml rastlinskega olja
  • 2 zdrobljena stroka česna
  • ⅓ skodelice drobno nasekljane bele čebule
  • ⅓ skodelice praženih indijskih oreščkov
  • ¼ žličke praženih in zmletih zrn kumine
  • ¼ skodelice listkov navadnega peteršilja
  • ½ skodelice olupljenih in nesoljenih pistacij
  • 4 zeleni paradižniki
  • 6 listov romanske solate z odstranjenimi trdimi žilami
  • 4 čiliji serrano
  • 1 žlička zrn črnega popra
  • 2 klinčka
  • 400 ml piščančje osnove
  • sol
  • sok 1 limete

Serviranje

  • 4 150 g težki jagnječji fileji
  • morska sol po okusu
  • 1 šopek vodne kreše
  • 100 g vloženih rdečih čilijev jalapeño
  • 2 storža koruze, ki ste ju do mehkega skuhali v slani vodi
  • ¼ skodelice na trakce narezane redkvice

Sorodni recepti