Jagnječji kotleti z omako teriyaki

Priprava:

1. Premešamo kumare, korenček, rdečo čebulo, sladkor, mirin in rižev kis.

2. V drugi skledi premešamo čili, omako teriyaki in polovico soka limete.

3. Segrejemo ponev in kotlete popečemo na obeh straneh. Nato dolijemo javorov sirup ter glaziramo. Odstavimo in pustimo počivati.

4. Na segreti žar ponvi dve ali tri minute pečemo mlado čebulo.

5. Drobno sesekljane kumare premešamo s preostalim sokom limete in z meto.

6. Kotlete postrežemo s popečeno mlado čebulo, kumarično solato ter obema pomakama.

 

sestavine

  • jagnječji kotleti 2 žlici javorovega sirupa 50 g drobno narezanega korenčka 50 g drobno narezane kumare 50 g drobno narezane rdeče čebule 1 ščepec sladkorja 20 ml mirina 1 drobno narezan čili 4 mlade čebule 20 ml omake teriyaki malo riževega kisa sok limete 0.5 drobno sesekljane kumare sveža meta

Priprava