JAGNJEČJI KOTLETI Z MLADO ČEBULO IN GRATINIRANIM KOROMAČEM

JAGNJEČJI KOTLETI Z MLADO ČEBULO IN GRATINIRANIM KOROMAČEM

Opis

Priprava

Očistimo kotlete. (Trik s koncem)

Pripravimo marinado iz balzamičnega kisa, limonovega soka, drobno nasekljanega česna, rožmarina, soli in popra.

V stekleno kvadratno posodo zložimo kotlete in jih prelijemo z marinado. Pred peko marinirajte v hladilniku vsaj eno uro.

Pripravimo koromač, prerežemo na četrtine. Postavimo ga v pekač, posolimo in popopramo. Pokapljamo z oljčnim oljem.

Korenje olupimo. Dno steklene posode prekrijemo s kavo v zrnu, dodamo malo vode in dor zložimo korenje. Prekrijemo z alu folijo in damo v pečico zraven koromača. Pečemo 20, 25 minut pri 180 stopinjah.

Zmes za gratiniranje pripravimo iz krušnih drobtin, malo masla in naribanega domačega ovčjega sira.

Koromač in korenje damo ven. Koromač potresemo z maso za gratiniranje in vrnemo v pečico na zgornji žar ter pečemo 5 minut.

Iz korenja v mešalniku pripavimo kremo.

Jagnjetino vzamemo ven in jo posušimo s papirnatimi brisačkami. Na hitro jo popečemo v razgreti ponvi. 4 minute na vsaki strani. Zraven pečemo še mlado čebulo.

Medtem ko pečemo kotlete na ponvi za žar, pri strani popražimo še mlado čebulo.

Jagnjetino vzamemo ven in v ponev dodamo malo marinade in masla.

Ven damo tudi koromač.

 

Narezane kotlete postrežemo z gratiniranim koromačem, čebulo, deglazirano omako, na kremi iz korenja, ki smo jo aromatizirali s kavo.

sestavine

Sestavine

  • 8 jagnječjih kotletov
  • 50 ml oljčno olje
  • 50 ml balzamični kis
  • sok pol limone
  • 3 stroki česna
  • vejica rožmarina
  • sol/poper
  • 3 koreni koromača
  • mlada čebula
  • 100 g ovčji sir
  • 100 g krušne drobtine
  • maslo
  • 4 mladi korenčki
  • 50 g kava v zrnu
  • 5 g mlete kave za dekoracijo