Opis

Priprava:

Jagnječji kotleti:

Olupimo in nasekljamo stroka česna.Segrejemo ponev in stopimo maslo, dodamo sesekljan česen in vejice rožmarina.

Jagnječje kotlete začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Popečemo jih 2 minuti na vsaki strani.

Metina omaka:

Sladkor stopimo v vreli vodi. Nasekljamo metine liste in jih dodamo v vrelo vodo. Dodamo žlički kisa. Škrob pomešamo z vodo, da zgostimo omako.

sestavine

Jagnječji kotleti

  • 600 g jagnječjih kotletov
  • 2 stroka česna
  • 20 g masla
  • sol
  • sveže mleti poper
  • 4 vejice rožmarina

Metina omaka

  • 100 ml vode
  • 50 g sladkorja
  • 1 zvitek mete
  • 2 žlički kisa
  • 1 žlička škroba

Sorodni recepti