Jagnječji kotleti s kutino in polento

Priprava:

1. Za pripravo polente damo mleko in jušno osnovo v kozico. Ko tekočina zavre, dodamo zmes za polento ali žgance. Mešamo 2 do 3 minute ali kolikor piše v navodilih na embalaži. Polento zlijemo v keramično posodo, premazano z maslom. Posodo pretresemo, da se polenta razporedi in jo pustimo, da se ohladi.

2. Plitev pekač naoljimo in kotlete položimo na eno polovico pekača. Zgornjo stran kotleta premažemo s pasto iz kutin ter potresemo s soljo in poprom.

3. Ohlajeno polento damo na kos papirja za peko in jo prerežemo na dva dela, toda pred tem odstranimo nepravilne krajce. Kose položimo na drugo polovico pekača. Po njih naribamo sir s plesnijo.

4. Kotlete in polento damo za 15 minut v pečico, predhodno segreto na 220 stopinj.

5. Jagnječje kotlete postrežemo s kosom polente in svežo rukolo.

 

sestavine

  • 650 g jagnječjih kotletov 1 žlica oljčnega olja sol poper 3 žlice paste iz kutin 500 ml piščančje jušne osnove 250 ml mleka 120 g instantne polente 80 g sira s plesnijo 2 pesti rukole

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse