JAGNJEČJI KOTLETI NA ŽARU S CHIMICHURRIJEM, BROKOLINIJEM IN MLADIM KROMPIRJEM

sestavine

  • 400 g mladega krompirja
  • 25 ml oljčnega olja
  • 8 jagnječjih kotletov
  • morska sol in sveže mleti črni poper
  • 200 g brokolinija
  • Za chimichurri:
  • 15 g grobo nasekljanega peteršilja
  • 15 g grobo nasekljanega koriandra
  • 15 g grobo nasekljanih listov mete
  • 2 nasekljana stroka česna
  • 1 nasekljan zeleni čili
  • 1 nasekljana šalotka
  • 25 ml rdečega vinskega kisa
  • 50 ml oljčnega olja

Priprava

  • Prižgite žar. Ko oglje postane srebrnkasto, je žar pripravljen. Ko čakate, da se oglje segreje, v veliki kozici zavrite slano vodo in 10 minut kuhajte mladi krompir, da se rahlo zmehča.
  • Ko je žar pripravljen, kotlete premažite z oljem in jih dobro začinite. Krompir in brokolini dajte v skledo in dodajte preostalo olje. Začinite in premešajte.
  • Kotlete na žaru pecite od 3 do 4 minute na vsaki strani. Ko obrnete kotlete, na žar dodajte krompir in brokolini ter ju obrnite po minuti ali 2.
  • Pripravite omako. V skledi zmešajte vse sestavine in dobro začinite.
  • Jagnjetino, krompir in brokolini naložite na krožnik in jih prelijte z omako.

Sorodni recepti

Poglej vse