JAGNJEČJI KOTLETI NA ŽARU S CHIMICHURRIJEM, BROKOLINIJEM IN MLADIM KROMPIRJEM
Recept je iz: James Martin
JAGNJEČJI KOTLETI NA ŽARU S CHIMICHURRIJEM, BROKOLINIJEM IN MLADIM KROMPIRJEM
sestavine
- 400 g mladega krompirja
- 25 ml oljčnega olja
- 8 jagnječjih kotletov
- morska sol in sveže mleti črni poper
- 200 g brokolinija
- Za chimichurri:
- 15 g grobo nasekljanega peteršilja
- 15 g grobo nasekljanega koriandra
- 15 g grobo nasekljanih listov mete
- 2 nasekljana stroka česna
- 1 nasekljan zeleni čili
- 1 nasekljana šalotka
- 25 ml rdečega vinskega kisa
- 50 ml oljčnega olja
Priprava
- Prižgite žar. Ko oglje postane srebrnkasto, je žar pripravljen. Ko čakate, da se oglje segreje, v veliki kozici zavrite slano vodo in 10 minut kuhajte mladi krompir, da se rahlo zmehča.
- Ko je žar pripravljen, kotlete premažite z oljem in jih dobro začinite. Krompir in brokolini dajte v skledo in dodajte preostalo olje. Začinite in premešajte.
- Kotlete na žaru pecite od 3 do 4 minute na vsaki strani. Ko obrnete kotlete, na žar dodajte krompir in brokolini ter ju obrnite po minuti ali 2.
- Pripravite omako. V skledi zmešajte vse sestavine in dobro začinite.
- Jagnjetino, krompir in brokolini naložite na krožnik in jih prelijte z omako.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo