Jagnječje zarebrnice z mladim krompirjem
Priprava:
1. Odlomite trde dele špargljev.
2. Kuhajte jih v pari 3 minute.
3. Ohladite jih pod mrzlo vodo.
4. Operite krompir.
5. Krompir kuhajte v slani vodi 20 minut.
6. Pečico segrejte na 160 stopinj celzija brez dodatka ventilacije.
7. Vzemite večjo litoželezno ponev.
8. Dobro jo segrejte in dodajte oljčno olje.
9. V ponev dajte 2 jedilni žlici masla in vejico rožmarina.
10. V ponev položite rebrca.
11. Rebrca počasi pecite in jih prelivajte z maslom.
12. Pecite jih dokler zgornja plast mesa ne bo lepo zlato zapečena in
hrustljava.
13. Rebrca preložite v pekač.
14. V pečici jih pecite dokler meso v sredini doseže 59 stopinj celzija.
15. Meso vzemite iz pečice in jih pustite počivati.
16. Meso razrežite.
17. V segreto ponev dodajte oljčno olje.
18. V ponev položite krompir.
19. Krompir pecite, da dobi lepo hrustljavo skorjo.
20. Radič operite in ga narežite na daljše kose.
21. Dodajte ga h krompirju.
22. Dodajte pesto.
23. Premešajte.
Postrezite: na krožnik naložite krompir, šparglje in nekaj koščkov radiča.
Dodajte rebrca. Meso potresite s ščepom grobo mlete soli in pokapajte z
nekaj kapljami oljčnega olja. Dodajte čajno žličko pest in rezino kozjega
sira.
sestavine
- Sestavine800 g jagnječjih zarebrnic 8 svežih špargljev 400 g mladega krompirja 1 manjši treviso radič 1 strok česna 2 jedilni žlici čemaževega pesta s parmezanom in oreščki 1 vejica rožmarina 2 jedilni žlici masla 4 rezine pol trdega kozjega sira