Jagnječje stegno z omako iz paprik in česnovim pirejem

Priprava:

Jagnječje stegno:

Pečico segrejemo na 160 ºC.

Rožmarin in timijan osmukamo. Česen olupimo in drobno nasekljamo. Meso nadevamo z rožmarinom, timijanom in česnom. Povežemo ga z vrvico in začinimo s soljo ter poprom.

Stegno popečemo z vseh strani v ponvi z vročim oljčnim oljem, da se zapre. Ko se z vseh strani zapre, v ponev damo dobro žlico masla. Stegno nato naprej pečemo v pečici pri 160 ºC.

 

Krompirjev pire s česnom:

Pečico segrejemo na 180 ºC. 

Krompir olupimo, narežemo na kose, dobro operemo z mrzlo vodo in skuhamo v soljeni vodi. Stroke česna 15 minut pečemo v foliji v pečici pri 180 ºC. Medtem zavremo mleko in maslo. Skuhan krompir odcedimo in pustimo, da para izpari iz njega, nato pa ga pretlačimo.

Takoj mu dodamo mleko, maslo ter muškatni orešček in vse dobro premešamo. Stroke česna očistimo in zmečkamo. Česen dodamo pireju in začinimo s soljo ter poprom.

 

Omaka iz paprik:

Paprike razpolovimo in jim odstranimo semena. Položimo jih na pekač. Poškropimo jih z oljčnim oljem, soljo in poprom. Pečemo jih v pečici pri 180 ºC 15 minut.

Paprike olupimo, drobno narežemo in damo v kozico. Dodamo jagnječjo omako in pustimo, da se zgosti. Začinimo s soljo in poprom.

Jagnječje stegno postrežemo s česnovim pirejem in omako iz paprik. Ob jedi se prileže stročji fižol.


Priprava:

Jagnječje stegno:

Pečico segrejemo na 160 ºC.

Rožmarin in timijan osmukamo. Česen olupimo in drobno nasekljamo. Meso nadevamo z rožmarinom, timijanom in česnom. Povežemo ga z vrvico in začinimo s soljo ter poprom.

Stegno popečemo z vseh strani v ponvi z vročim oljčnim oljem, da se zapre. Ko se z vseh strani zapre, v ponev damo dobro žlico masla. Stegno nato naprej pečemo v pečici pri 160 ºC.

 

Krompirjev pire s česnom:

Pečico segrejemo na 180 ºC. 

Krompir olupimo, narežemo na kose, dobro operemo z mrzlo vodo in skuhamo v soljeni vodi. Stroke česna 15 minut pečemo v foliji v pečici pri 180 ºC. Medtem zavremo mleko in maslo. Skuhan krompir odcedimo in pustimo, da para izpari iz njega, nato pa ga pretlačimo.

Takoj mu dodamo mleko, maslo ter muškatni orešček in vse dobro premešamo. Stroke česna očistimo in zmečkamo. Česen dodamo pireju in začinimo s soljo ter poprom.

 

Omaka iz paprik:

Paprike razpolovimo in jim odstranimo semena. Položimo jih na pekač. Poškropimo jih z oljčnim oljem, soljo in poprom. Pečemo jih v pečici pri 180 ºC 15 minut.

Paprike olupimo, drobno narežemo in damo v kozico. Dodamo jagnječjo omako in pustimo, da se zgosti. Začinimo s soljo in poprom.

Jagnječje stegno postrežemo s česnovim pirejem in omako iz paprik. Ob jedi se prileže stročji fižol.

sestavine

  • Sestavine za jagnječje stegno in omako iz paprik:4 vejice rožmarina 8 vejic timijana 4 stroki česna 800 g jagnječjega stegna brez kosti 2 rdeče paprike 250 ml jagnječje omake sol in poperSestavine za krompirjev pire s česnom:600 g krompirja 2 stroka česna 200 ml mleka 75 g masla muškatni orešček sol in poperDodatne potrebščine: vrvice za meso

Priprava