Jagnječje pleskavice v testu za pito

Jagnječje pleskavice v testu za pito

Opis

Priprava:

Mleto meso damo v skledo in dodamo krušne drobtine, pistacije in čebulo. Dodamo tudi kumin, suhi origano, sumak, poper in sol. Dodamo tudi jajce. Zamesimo z roko, da se vsa zmes poveže.

Za omako paprikam odrežemo peclje, odstranimo semena in razpolovimo. Grobo jih nasekljamo in damo v multipraktik.

Dodamo čvrsti jogurt, kis granatnega jabolka in med. Posolimo, popopramo in prelijemo z oljčnim oljem. Zmeljemo v multipraktiku, da dobimo pire.

V ponev vlijemo oljčno olje in jo segrejemo.

Z roko zajemamo kose dobro pomešane mesne zmesi in oblikujemo v pleskavice velikosti dlani.

Damo jih v vročo ponev in pečemo ter pazimo, da jih ni preveč. Občasno jih pritisnemo, da preprečimo napihovanje. Gotove pleskavice damo v skledo. Ponve ne operemo.

Liste vlečenega testa ločimo in položimo na ravno podlago tako, da jih prepognemo, da so dvojni.

Pleskavico damo na list tako, da na robovih ostane dovolj testa, da jo prekrijemo. Odvečno testo odrežemo in pleskavico zapremo, kot bi izdelovali pisemsko ovojnico.

Enako pripravimo preostale pleskavice. En list zadostuje za dve pleskavici.

Pleskavice v testu damo na malce olja v ponvi, v kateri smo pekli pleskavice. Stran, na kateri smo testo zaprli, naj bo obrnjena navzdol. Obrnemo, da se obe strani dobro popečeta.

Posodo za postrežbo prelijemo z omako, ki smo jo pripravili. Pečene pleskavice v testu prerežemo po sredini in položimo na krožnik. Tudi te prelijemo z omako. Liste peteršilja osmukamo z vejic in okrasimo krožnik. Dodamo češnjeva paradižnika in postrežemo.

 

sestavine

Sestavine

  • 500 g mlete jagnjetine
  • 2 žlici krušnih drobtin
  • 2 žlici nasekljanih pistacij
  • 1 čebula
  • drobno nasekljana
  • 1 ščepec kumina
  • 1 ščepec suhega origana
  • 1 ščepec sumaka
  • sol in poper
  • 1 jajce
  • oljčno olje
  • 2 lista vlečenega testa
  • 5 vejic peteršilja za okras
  • 2 češnjeva paradižnika (za okras)

Za omako

  • 2 rdeči podolgovati papriki
  • 1 žlica čvrstega jogurta
  • 1 žlica kisa granatnega jabolka
  • 1 žlička medu
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sol in poper

Sorodni recepti