Jagnječje kroglice v mandljevem mleku

Jagnječje kroglice v mandljevem mleku

Opis

Priprava

Naribamo čebulo, jabolko in česen. Ožamemo odvečen sok.

Skupaj zmeljemo koromač, črni poper in sol. Premešamo. 

V skledi zmešamo meso, nasekljan peteršilj, začimbe, jabolko in naribano čebulo. Oblikujemo kroglice in jih damo v pečico, dokler se ne zapečejo do zlate barve.

V veliki ognjevarni posodi prepražimo nasekljano čebulo, zvezdasti janež in semena koromača.

Prilijemo skodelico vode, zalijemo z mandljevim mlekom in začinimo.

Ko so mesne kroglice zapečene, jih vzamemo iz pečice in damo v posodo z mandljevim mlekom.

Posodo pokrijemo in jo damo v pečico, kjer naj pri nizki temperaturi ostane okrog eno uro.

Medtem skuhamo riž...

V ponvi na maslu prepražimo mandlje.

Dodamo pest zlatih rozin in skodelico riža. Malo popražimo.

Prilijemo 3 skodelice vrele vode, premešamo, pokrijemo, močno zmanjšamo ogenj in kuhamo 15 minut. Odstavimo in pustimo pokritega še minuto.

Začinimo po okusu.

sestavine

Sestavine

  • 2 čebuli
  • 1 naribana
  • 1 nasekljana
  • 1 jabolko
  • 2 stroka česna
  • 1 žlička mletih semen koromača
  • 750 g mlete jagnjetine (za 12 mesnih kroglic)
  • 1 zvezdasti janež
  • 1 žlička semen koromača
  • 500 ml mandljevega mleka
  • sol in poper

Riž

  • 50 g olupljenih zdrobljenih mandljev
  • za oreh masla
  • 50 g zlatih rozin
  • 1 skodelica riža basmati
  • sol in poper