Jagnječje kroglice v mandljevem mleku
Priprava

Naribamo čebulo, jabolko in česen. Ožamemo odvečen sok.

Skupaj zmeljemo koromač, črni poper in sol. Premešamo. 

V skledi zmešamo meso, nasekljan peteršilj, začimbe, jabolko in naribano čebulo. Oblikujemo kroglice in jih damo v pečico, dokler se ne zapečejo do zlate barve.

V veliki ognjevarni posodi prepražimo nasekljano čebulo, zvezdasti janež in semena koromača.

Prilijemo skodelico vode, zalijemo z mandljevim mlekom in začinimo.

Ko so mesne kroglice zapečene, jih vzamemo iz pečice in damo v posodo z mandljevim mlekom.

Posodo pokrijemo in jo damo v pečico, kjer naj pri nizki temperaturi ostane okrog eno uro.

Medtem skuhamo riž...

V ponvi na maslu prepražimo mandlje.

Dodamo pest zlatih rozin in skodelico riža. Malo popražimo.

Prilijemo 3 skodelice vrele vode, premešamo, pokrijemo, močno zmanjšamo ogenj in kuhamo 15 minut. Odstavimo in pustimo pokritega še minuto.

Začinimo po okusu.

sestavine

  • Sestavine2 čebuli 1 naribana 1 nasekljana 1 jabolko 2 stroka česna 1 žlička mletih semen koromača 750 g mlete jagnjetine (za 12 mesnih kroglic) 1 zvezdasti janež 1 žlička semen koromača 500 ml mandljevega mleka sol in poperRiž50 g olupljenih zdrobljenih mandljev za oreh masla 50 g zlatih rozin 1 skodelica riža basmati sol in poper

Priprava