Jagnječje krače s pirejem

Jagnječje krače s pirejem

Opis

Priprava:

Krače obrežemo v francoskem slogu, tako da na enem koncu ostane gola kost. Kosti zavijemo v aluminijasto folijo.

Drobno nasekljamo glavico česna in rožmarin. Damo ju v veliko skledo s polovico oljčnega olja. Solimo in popramo.  Česnovo mešanico vtremo v jagnjetino, nato krače popečemo v ponvi na srednjem ognju. Krače zložimo na pekač, dodamo vse sestavine za omako razen rjavega sladkorja in masla. Pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo v pečici pri 170 °C tri ure in pol do štiri ure, dokler ne začne meso odstopati od kosti.

Krompir olupimo in narežemo. Damo ga v slano vodo. Skuhamo ga in pretlačimo. Zavremo mleko in mu dodamo šest nasekljanih strokov česna.  Česnovo mleko počasi vmešamo v krompir z 200 g masla, dokler ne dobimo prave gostote. Začinimo po okusu.

Stročjemu fižolu odrežemo konce. Kuhamo ga v slani vodi do al dente. Odcedimo ga in vmešamo košček masla, nato začinimo. Enako naredimo s korenjem.  

Jagnječje krače vzamemo iz pečice, omako precedimo v ponev. Meso pokrijemo in prihranimo. Zavremo omako in jo reduciramo. Na koncu dodamo rjavi sladkor in maslo. 


Priprava:

Krače obrežemo v francoskem slogu, tako da na enem koncu ostane gola kost. Kosti zavijemo v aluminijasto folijo.

Drobno nasekljamo glavico česna in rožmarin. Damo ju v veliko skledo s polovico oljčnega olja. Solimo in popramo.  Česnovo mešanico vtremo v jagnjetino, nato krače popečemo v ponvi na srednjem ognju. Krače zložimo na pekač, dodamo vse sestavine za omako razen rjavega sladkorja in masla. Pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo v pečici pri 170 °C tri ure in pol do štiri ure, dokler ne začne meso odstopati od kosti.

Krompir olupimo in narežemo. Damo ga v slano vodo. Skuhamo ga in pretlačimo. Zavremo mleko in mu dodamo šest nasekljanih strokov česna.  Česnovo mleko počasi vmešamo v krompir z 200 g masla, dokler ne dobimo prave gostote. Začinimo po okusu.

Stročjemu fižolu odrežemo konce. Kuhamo ga v slani vodi do al dente. Odcedimo ga in vmešamo košček masla, nato začinimo. Enako naredimo s korenjem.  

Jagnječje krače vzamemo iz pečice, omako precedimo v ponev. Meso pokrijemo in prihranimo. Zavremo omako in jo reduciramo. Na koncu dodamo rjavi sladkor in maslo. 

sestavine

Sestavine

  • 10 jagnječjih krač
  • 250 ml smetane
  • 250 ml mleka
  • 125 ml oljčnega olja
  • 2.5 kg krompirjevega pireja
  • 6 strokov česna
  • 750 g mladega korenja
  • 750 g stročjega fižola

Omaka

  • 2.5 glavice česna
  • 4 vejice rožmarina
  • 1 čebula
  • 6 blanširanih sliv
  • 5 listov mete
  • 325 g masla
  • 1 žlica rjavega sladkorja