Jagnječje kofte s ploščatim kruhom

Priprava:

1. V skledi premešamo jagnjetino, kumin, koriander, čili in polovico peteršilja. Zmes razdelimo na štiri svaljke.

2. Z jagnjetino obložimo namočene palčke za ražnjiče.

3. Testo za pico razvaljamo na dva ploščata kruhka in ju popečemo na vroči ponvi, na vsaki strani dve minuti.

4. Segrejemo žar ponev in kofte pečemo deset minut. Občasno jih obrnemo, v zadnji minuti pa jih premažemo z medom.

5. Kumaro naribamo v čisto kuhinjsko krpo in iztisnemo odvečno tekočino. Kumare dodamo v jogurt skupaj z nasekljano meto in potresemo s kuminom.

6. Narezano zelje premešamo s semeni granatnega jabolka, limonovim sokom in preostalim peteršiljem.

7. Kofte postrežemo na ploščatem kruhu z zeljno solato in cacikijem.

 

sestavine

  • 100 g testa za pico 500 g mlete jagnjetine 1 žlica mletih semen koriandra 1 žlica mletega kumina 2 drobno sesekljana čilija 1 pest svežega peteršilja 1 pest sveže mete 0.5 kumare 200 g grškega jogurta limonov sok 100 g drobno narezanega rdečega zelja 50 g semen granatnega jabolka 1 brizg tekočega medu

Priprava