Jagnječje krače rahlo solimo in jih pustimo, da se sol za trenutek vpije na sobni temperaturi. Krače pečemo na oljčnem olju za kuhanje. Dodamo olupljeno in narezano korenje. Začinimo ter vlijemo enako količino vode in vina, da so krače prekrite. Krače pustimo tri do štiri ure, da se kuhajo na rahlem ognju ali v pečici, segreti na 120 °C, dokler meso ni mehko in se loči od kosti.

Krače vzamemo iz tekočine, ki jo precedimo v drug lonec. Omako pustimo vreti. Na koncu dodamo košček masla, nekaj vejic timijana in strok česna. Začinimo s soljo in poprom. Postrežemo kot omako ob jagnječjih kračah.


Jagnječje krače rahlo solimo in jih pustimo, da se sol za trenutek vpije na sobni temperaturi. Krače pečemo na oljčnem olju za kuhanje. Dodamo olupljeno in narezano korenje. Začinimo ter vlijemo enako količino vode in vina, da so krače prekrite. Krače pustimo tri do štiri ure, da se kuhajo na rahlem ognju ali v pečici, segreti na 120 °C, dokler meso ni mehko in se loči od kosti.

Krače vzamemo iz tekočine, ki jo precedimo v drug lonec. Omako pustimo vreti. Na koncu dodamo košček masla, nekaj vejic timijana in strok česna. Začinimo s soljo in poprom. Postrežemo kot omako ob jagnječjih kračah.

sestavine

  • Sestavine1 kg jagnječjih krač 1 korenje 1 čebula 4 stroki česna 1 list zelene 2 vejici rožmarina 4 vejice timijana 1 list lovorja 1 steklenica belega vina voda sol črni poper oljčno olje za peko 50 g masla

Priprava