Jagnječja krača s hrustljavim ohrovtom
Način priprave
S tolkačem in možnarjem zdrobite semena kumine in dodajte preostanek mešanice začimb. Vtrite v jagnjetino.
Prestavite v pekač za peko in jagnjetini dolijte vodo, pokrijte s folijo in pecite 2 uri pri 180°C.
Odstranite folijo, prelijte s sokovi in nepokrito pecite naprej, še nadaljnjih 40 minut. Vzemite iz pečice in 30 minut pustite, da se ohlaja.
Brstični ohrovt dajte v pinjenec za pol ure ali eno uro.
V fritezi cvrite kodrolistni ohrovt pri 160°C 5 minut. Osušite na kuhinjski brisački in začinite.
Ohrovt – zmešajte moko in začimbe, ohrovt vzemite iz pinjenca in ga povaljajte v zmesi moke.
Cvrite 6-8 minut.
Zelenjavo postrezite na krožniku, čez položite jagnjetino in pokapajte z lešniki in sokovi jagnjetine.
sestavine
- Sestavine2 kg jagnječje krače začimbe za vtiranje 15 g semen kumine 15 g posušenega origana 60 g rjavega sladkorja 10 g morske soli 70 ml šerijevega kisa 70 ml olivnega olja 200 ml vode (približno) 150 g kodrolistnega ohrovta (z odstranjenimi stebli in narezanega na grižljaje) 450 g brstičnega ohrovta (blanširanega in prerezanega na polovico) 125 ml pinjenca 125 g moke 15 g česna v prahu 15 g paprike 15 g soli z zeleno 10 g mletega črnega popra