Opis

Jagnječja golena s sardonom

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 160 °C.
  2. Jagnječja golena začinimo s poprom. Popečemo jih v kozici z nekaj olivnega olja.
  3. Ko so golena rahlo popečena, dodamo na grobo nasekljano čebulo in česen. Narežemo dva fileja sardona in ju dodamo v kozico. Natremo liste rožmarina in lovorja. Nato dodamo jušno osnovo in vino ter zavremo.
  4. Med kuhanjem pokrijemo in pečemo v pečici 2 uri, pri čemer na polovici obrnemo golena.
  5. Golena odstranimo in položimo na krožnik ter pustimo stati v topli pečici.
  6. Medtem pripravimo omako tako, da dodamo še dva fileja sardona in pest narezanega peteršilja. Omako zavremo, preverimo začinjenost in z njo prelijemo jagnječja golena.

sestavine

  • 2 jagnječji goleni
  • Sveže mlet črn poper
  • 1 žlica olivnega olja
  • 2 grobo sesekljani čebuli
  • 1 strok česna, sesekljanega
  • 4 fileji sardona, sesekljani
  • 2 vejici rožmarina
  • 2 lovorova lista
  • 250 ml piščančje ali goveje jušne osnove
  • 250 ml rdečega vina
  • Pest svežega peteršilja, sesekljanega

Sorodni recepti