JAGENJČKOV VRAT
Recept je iz: Primož Dolničar
Jagenjčkov vrat mariniramo z na drobno nasekljanimi pekočimi čiliji, rožmarinom, meto, soljo ter oljčnim oljem. Pustimo stati čez noč ali vsaj za nekaj ur.
Meso na žar ponvi popečemo z obeh strani ter ga nato v pečici na 180 stopinjah celzija pečemo 3-5 minut oz. do središčne temperature 60 stopinj celzija. Vzamemo iz pečice, zavijemo v folijo in pustimo, da nekoliko odstoji in se sokovi v njem umirijo.
Omaka
Na oljčnem olju prepražimo malo čebule, česna ter na koščke narezano zeleno. Dodamo špinačo, zalijemo z malo vode ter dušimo. S aličnim mešalnikom sestavine zmiksamo ter dodamo malo masla, da se omaka nekoliko zgosti.
V bučo špagetarico naredimo za prst veliko luknjo in jo v slanem kropu kuhamo 10 minut. Bučo prerežemo in z žlico iz nje odstranimo semena, nato pa jo z vilico nastrgamo, da dobimo »špagete«, ki jih na hitro prepražimo na oljčnem olju ter jim dodamo sol ter svežo baziliko.
Na krožniku postrežemo jagenjčkov vrat, na špinačno omako položimo cmočke na katere potresemo malo bučnih špagetov.
Jagenjčkov vrat mariniramo z na drobno nasekljanimi pekočimi čiliji, rožmarinom, meto, soljo ter oljčnim oljem. Pustimo stati čez noč ali vsaj za nekaj ur.
Meso na žar ponvi popečemo z obeh strani ter ga nato v pečici na 180 stopinjah celzija pečemo 3-5 minut oz. do središčne temperature 60 stopinj celzija. Vzamemo iz pečice, zavijemo v folijo in pustimo, da nekoliko odstoji in se sokovi v njem umirijo.
Omaka
Na oljčnem olju prepražimo malo čebule, česna ter na koščke narezano zeleno. Dodamo špinačo, zalijemo z malo vode ter dušimo. S aličnim mešalnikom sestavine zmiksamo ter dodamo malo masla, da se omaka nekoliko zgosti.
V bučo špagetarico naredimo za prst veliko luknjo in jo v slanem kropu kuhamo 10 minut. Bučo prerežemo in z žlico iz nje odstranimo semena, nato pa jo z vilico nastrgamo, da dobimo »špagete«, ki jih na hitro prepražimo na oljčnem olju ter jim dodamo sol ter svežo baziliko.
Na krožniku postrežemo jagenjčkov vrat, na špinačno omako položimo cmočke na katere potresemo malo bučnih špagetov.
sestavine
- Sestavine1 jagenjčkov vrat 1 pekoči čili 1 svež rožmarin 1 sveža meta 1 sveža špinača brez stebelc 1 čebula 1 česen 1 gomolj zelene maslo oljčno olje buča špagetarica sol
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Primož Dolničar
JOGURT
Recepti Primož Dolničar
V SLANICO VLOŽENI TRTNI LISTI
Recepti Primož Dolničar
SARME IZ TRTNIH LISTOV
Recepti Primož Dolničar
POSUŠENI JURČKI
Recepti Primož Dolničar
ZAMRZNJENE LISIČKE
Recepti Primož Dolničar
VLOŽENI JURČKI
Recepti Primož Dolničar
GOBOVA JUHA
Recepti Primož Dolničar
Borovničeva marmelada in malinova marmelada
Recepti Primož Dolničar
Borovničev štrudelj / štrukelj
Recepti Primož Dolničar
Jajčevci v oljčnem olju