JAGENJČKOV VRAT

JAGENJČKOV VRAT

Opis

Jagenjčkov vrat mariniramo z na drobno nasekljanimi pekočimi čiliji, rožmarinom, meto, soljo ter oljčnim oljem. Pustimo stati čez noč ali vsaj za nekaj ur.

Meso na žar ponvi popečemo z obeh strani ter ga nato v pečici na 180 stopinjah celzija pečemo 3-5 minut oz. do središčne temperature 60 stopinj celzija. Vzamemo iz pečice, zavijemo v folijo in pustimo, da nekoliko odstoji in se sokovi v njem umirijo.

Omaka

Na oljčnem olju prepražimo malo čebule, česna ter na koščke narezano zeleno. Dodamo špinačo, zalijemo z malo vode ter dušimo. S aličnim mešalnikom sestavine zmiksamo ter dodamo malo masla, da se omaka nekoliko zgosti.

V bučo špagetarico naredimo za prst veliko luknjo in jo v slanem kropu kuhamo 10 minut. Bučo prerežemo in z žlico iz nje odstranimo semena, nato pa jo z vilico nastrgamo, da dobimo »špagete«, ki jih na hitro prepražimo na oljčnem olju ter jim dodamo sol ter svežo baziliko.

Na krožniku postrežemo jagenjčkov vrat, na špinačno omako položimo cmočke na katere potresemo malo bučnih špagetov.


Jagenjčkov vrat mariniramo z na drobno nasekljanimi pekočimi čiliji, rožmarinom, meto, soljo ter oljčnim oljem. Pustimo stati čez noč ali vsaj za nekaj ur.

Meso na žar ponvi popečemo z obeh strani ter ga nato v pečici na 180 stopinjah celzija pečemo 3-5 minut oz. do središčne temperature 60 stopinj celzija. Vzamemo iz pečice, zavijemo v folijo in pustimo, da nekoliko odstoji in se sokovi v njem umirijo.

Omaka

Na oljčnem olju prepražimo malo čebule, česna ter na koščke narezano zeleno. Dodamo špinačo, zalijemo z malo vode ter dušimo. S aličnim mešalnikom sestavine zmiksamo ter dodamo malo masla, da se omaka nekoliko zgosti.

V bučo špagetarico naredimo za prst veliko luknjo in jo v slanem kropu kuhamo 10 minut. Bučo prerežemo in z žlico iz nje odstranimo semena, nato pa jo z vilico nastrgamo, da dobimo »špagete«, ki jih na hitro prepražimo na oljčnem olju ter jim dodamo sol ter svežo baziliko.

Na krožniku postrežemo jagenjčkov vrat, na špinačno omako položimo cmočke na katere potresemo malo bučnih špagetov.

sestavine

Sestavine

  • 1 jagenjčkov vrat
  • 1 pekoči čili
  • 1 svež rožmarin
  • 1 sveža meta
  • 1 sveža špinača brez stebelc
  • 1 čebula
  • 1 česen
  • 1 gomolj zelene
  • maslo
  • oljčno olje
  • buča špagetarica
  • sol

Sorodni recepti