Jabolčni kis
Recept je iz: Primož Dolničar
Jabolčni kis
sestavine
- - 1 liter jabolčnega kisa
- - nekaj suhih sliv
- - nekaj vejic timijana
Priprava
- Kis skozi gazo precedite v čist kozarec za vlaganje.
- Dodajte nekaj suhih sliv in vejice timijana.
- Kozarec zaprite in pustite kis počivati 4 dni. Kis potem spet precedite skozi gazo v drug kozarec in dobili boste kis z okusom po slivah in timijanu.
- Kis prelijte v čisto steklenico.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Nadia in Merijn
Pikalili
Recepti Jamie Oliver
Omaka "Gravy"
Recepti Annabel Langbein
Omaka iz korenja
Recepti Nenad Veljković
Omaka za žar
Recepti Sara Chafak
Kremasta čebulna omaka
Recepti Annabel Langbein
Preliv Annabele Langbeinon z indijskimi oreščki in gorčico
Recepti Annabel Langbein
Zlata marmelada Annabel Langbein
Recepti Michela Chiappa
Zelena omaka s peteršiljem in česnom
Recepti Annabel Langbein
Holandska omaka s pehtranom na način Annabel Langbein
Recepti Adrian Richardson
Krema iz pokrovač, gob in tofuja