Opis

Priprava:

Vodo zlijemo v lonec. Dodamo sladkor in mešamo, dokler se ne stopi v vodi. Pustimo, da se kuha, dokler ne doseže gostote šerbeta.

Jabolka olupimo. Naribamo jih na strgalniku z velikimi luknjicami.

Naribana jabolka dodamo vrelemu šerbetu in premešamo.

Dodamo palčko cimeta in naribamo muškatni orešček.

Ko šerbet izhlapi do polovice, ogenj ugasnemo in precedimo v drug lonec.

Dodamo nageljnove žbice.

Če imamo radi hladen čaj, ga ohladimo v hladilniku, če pa želimo topel napitek, ga segrejemo na štedilniku ter postrežemo.

 

sestavine

  • 2 l vode
  • 500 g kristalnega sladkorja
  • 1 kg sladkih jabolk
  • 1 palčka cimeta
  • 0.5 žličke sveže naribanega muškatnega oreščka
  • 1 pest nageljnovih žbic

Sorodni recepti