Jabolčni čaj
Recept je iz: Maksut Aşkar
Priprava:
Vodo zlijemo v lonec. Dodamo sladkor in mešamo, dokler se ne stopi v vodi. Pustimo, da se kuha, dokler ne doseže gostote šerbeta.
Jabolka olupimo. Naribamo jih na strgalniku z velikimi luknjicami.
Naribana jabolka dodamo vrelemu šerbetu in premešamo.
Dodamo palčko cimeta in naribamo muškatni orešček.
Ko šerbet izhlapi do polovice, ogenj ugasnemo in precedimo v drug lonec.
Dodamo nageljnove žbice.
Če imamo radi hladen čaj, ga ohladimo v hladilniku, če pa želimo topel napitek, ga segrejemo na štedilniku ter postrežemo.
sestavine
- 2 l vode 500 g kristalnega sladkorja 1 kg sladkih jabolk 1 palčka cimeta 0.5 žličke sveže naribanega muškatnega oreščka 1 pest nageljnovih žbic
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Maksut Aşkar
Por z oljčnim oljem
Recepti Maksut Aşkar
Marmelada iz fig in pese
Recepti Maksut Aşkar
Solata s figami in suho govedino
Recepti Maksut Aşkar
Črni fižol z oljčnim oljem in ladinkami
Recepti Maksut Aşkar
Limonada s peso
Recepti Maksut Aşkar
Omaka iz jogurta s sumakom in peso
Recepti Maksut Aşkar
Česen z grenko čokolado
Recepti Maksut Aşkar
Led iz mesne jušne osnove
Recepti Maksut Aşkar
Breskov kompot
Recepti Maksut Aşkar
Bučna marmelada