Opis

SLADICA

Nadev pripravimo tako, da drobno nasekljamo jabolko. Nato segrejemo pečico na 190 stopinj in dodamo jabolku dve žlici rumenega sladkorja, žličko moke in žličko cimeta. Dobro premešamo, da se vsi okusi premešajo.

Nato razvaljamo listnato testo in izrežemo kroge s pomočjo modla. Ko dodamo nadev, uporabimo nabodalo in liziko zapremo s pomočjo drugega kroga testa.

Na koncu stepemo beljak in z njim premažemo jabolčne lizike, preden jih damo v pečico za 15 minut.

Ko se obarvajo, jih vzamemo iz pečice in malce ohladimo, preden zaključimo svoj obrok na prijeten in nepričakovan način.


SLADICA

Nadev pripravimo tako, da drobno nasekljamo jabolko. Nato segrejemo pečico na 190 stopinj in dodamo jabolku dve žlici rumenega sladkorja, žličko moke in žličko cimeta. Dobro premešamo, da se vsi okusi premešajo.

Nato razvaljamo listnato testo in izrežemo kroge s pomočjo modla. Ko dodamo nadev, uporabimo nabodalo in liziko zapremo s pomočjo drugega kroga testa.

Na koncu stepemo beljak in z njim premažemo jabolčne lizike, preden jih damo v pečico za 15 minut.

Ko se obarvajo, jih vzamemo iz pečice in malce ohladimo, preden zaključimo svoj obrok na prijeten in nepričakovan način.

sestavine

Sestavine

  • 1 jabolko
  • 1 zavoj listnatega testa
  • 2 žlici rumenega sladkorja
  • 1 žlička moke
  • 1 žlička cimeta
  • 1 beljak
  • nabodala

Sorodni recepti