Jabolčna pita po Thomasu Kellerju

Jabolčna pita po Thomasu Kellerju

Opis

Jabolčna pita po Thomasu Kellerju

Priprava

  1. Zmešajte maslo in sladkor. Dodajte jajce in mešajte, dokler ne dobite peneče mešanice.
  2. Dodajte moko, sol, pecilni prašek in muškatni orešček.
  3. Dodajte mešanico mleka in smetane. Na hitro zmešajte, da se sestavine povežejo.
  4. Jabolka narežite na tanke rezine. Pekač (premer 22 cm) obložite s peki papirjem. Stranice pekača namastite z maslom. Pomokajte. Vlijte testo, zgladite površino in naložite jabolčne rezine v krogu približno 0,5 cm narazen. Sladico posujte z mešanico sladkorja v prahu in cimeta. Pečico segrejte na 180 stopinj. Pecite 35-40 minut.
  5. Za pripravo polivke v loncu zmešajte maslo, sladkor in smetano; ko mešanica zavre, zmanjšajte temperaturo in kuhajte na majnem ognju še približno 10 minut, da se mešanica lepo zgosti. Občasno premešajte, da se ne prime posode. Sladico postrezite toplo ali na sobni temperaturi skupaj z polivko.

sestavine

  • 85 g masla
  • 150 g sladkorja
  • 1 jajce (velikost L)
  • 225 g presejane moke
  • 6 pecilnega praška
  • 1/4 žličke soli
  • 1/4 ščepca muškatnega oreščka
  • 60 ml smetane za stepanje (20 % maščobe)
  • 60 g mleka
  • 2 jabolki
  • Sladkor v prahu in cimet za posipanje

 

Za polivko:

  • 480 g smetane za stepanje (20% maščobe)
  • 100 g sladkorja
  • 115 g masla

Sorodni recepti