Italijanske mesne kroglice s polento

1. Pečico segrejemo na 180  ̊C oziroma plinsko nastavimo na 4.

2. V pekač damo zelenjavo za omako. Solimo jo, popramo in pokapamo z oljem. Pečemo jo 15-20 minut oziroma tako dolgo, da je zlato zapečena. Nato jo damo v mešalnik in zmeljemo. Po potrebi dodatno začinimo.

3. Za mesne kroglice damo v veliko skledo vse sestavine razen olja in jih z rokami dobro premešamo. Oblikujemo za oreh velike kroglice. V ponvi na srednjem ognju segrejemo olje. Nato dodamo mesne kroglice in jih pečemo okrog deset minut. Ves čas jih obračamo, da se povsem spečejo in zapečejo z vseh strani.

4. V posodo damo polento, maslo in hladno vodo. Pustimo, da zavre in pri tem ves čas mešamo, da se ne naredijo grudice. Nato zmanjšamo ogenj, da počasi vre še minuto. Dodamo parmezan in začinimo, ali pa polento pripravimo po navodilih na zavoju.

5. Za postrežbo damo na krožnik nekaj zvrhanih žlic polente, dodamo nekaj žlic omake in po vrhu mesne kroglice. Pokapamo z oljčnim oljem in potresemo z nastrganim parmezanom.

sestavine

  • Mesne kroglice500 g mesa za klobase 100 g sveže naribanega parmezana 1 strok česna nasekljan 100 g krušnih drobtinic 2 srednje veliki jajci 1 žlička mletih semen koromača 1 žlička drobne soli 0.5 žličke sveže mletega črnega popra 1 žlička oljčnega oljaPolenta200 g instantne polente 800 ml hladne vode 2 prgišči naribanega parmezana morska sol masloOmaka2 rdeči papriki 4 grozdi latastega paradižnika razpolovljenega 1 glavica česna razpolovljen 1 rdeč čili nekaj vejic svežega timijana morska sol in sveže mleti poper olje

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse