Opis

Italijanske klobase s fižolom in česnovo čabato

Priprava

  1. V težki ponvi segrejemo olje na močnem ognju. Dodamo čebulo, rožmarin, čilijeve kosmiče in sol. Pražimo približno 12 minut in občasno premešamo.
  2. Z vrha pločevinke fižola odtočimo odvečno tekočino, a ne vse. Sok bo pomagal zgostiti omako. Postavimo na stran.
  3. Klobase dodamo v ponev in pražimo 10 minut ter vsakih nekaj minut premešamo. Dodamo fižol, jušno osnovo in paradižnikov koncentrat. Posolimo in zavremo.
  4. Zmanjšamo ogenj in nepokrito kuhamo 20 minut ter pogosto premešamo. Odstavimo, primešamo peteršilj in pustimo stati 10 minut. Na močnem ognju 5 do 10 minut grejemo litoželezno ponev za žar.
  5. Česnovo čabato pripravimo tako, da obe strani kruha premažemo z oljčnim oljem. Kose čabate položimo v zelo vročo ponev za žar in na vsaki strani pečemo 1 minuto oziroma do zlato zapečenega. Obe strani kruha podrgnemo s strokom česna.
  6. Klobase in fižol razdelimo v tople sklede, potresemo s peteršiljem in takoj postrežemo skupaj s česnovo čabato.

sestavine

  • 6 jedilnih žlic oljčnega olja in dodatek za premaz
  • 2 olupljeni rdeči čebuli, narezani na tanke rezine
  • 1 jedilna žlica nasekljanega svežega rožmarina
  • 1⁄2 čajne žličke suhih čilijevih kosmičev
  • 2 x 400-gramska pločevinka fižola borlotti
  • 2 x 400-gramska pločevinka fižola cannellini
  • 900 g italijanskih klobas ali kvalitetnih svinjskih klobas, narezanih na 4-centimetrske kose
  • 400 ml vroče zelenjavne jušne osnove
  • 1 jedilna žlica paradižnikovega koncentrata
  • 3 jedilne žlice nasekljanega svežega peteršilja in dodatek za dekoracijo
  • 1 čabata, narezana poševno
  • 1 velik olupljen strok česna
  • sol

Sorodni recepti