Italijanske klobase s fižolom in česnovo čabato
Recept je iz: Gino D'Acampo
Italijanske klobase s fižolom in česnovo čabato
sestavine
- 6 jedilnih žlic oljčnega olja in dodatek za premaz
- 2 olupljeni rdeči čebuli, narezani na tanke rezine
- 1 jedilna žlica nasekljanega svežega rožmarina
- 1⁄2 čajne žličke suhih čilijevih kosmičev
- 2 x 400-gramska pločevinka fižola borlotti
- 2 x 400-gramska pločevinka fižola cannellini
- 900 g italijanskih klobas ali kvalitetnih svinjskih klobas, narezanih na 4-centimetrske kose
- 400 ml vroče zelenjavne jušne osnove
- 1 jedilna žlica paradižnikovega koncentrata
- 3 jedilne žlice nasekljanega svežega peteršilja in dodatek za dekoracijo
- 1 čabata, narezana poševno
- 1 velik olupljen strok česna
- sol
Priprava
- V težki ponvi segrejemo olje na močnem ognju. Dodamo čebulo, rožmarin, čilijeve kosmiče in sol. Pražimo približno 12 minut in občasno premešamo.
- Z vrha pločevinke fižola odtočimo odvečno tekočino, a ne vse. Sok bo pomagal zgostiti omako. Postavimo na stran.
- Klobase dodamo v ponev in pražimo 10 minut ter vsakih nekaj minut premešamo. Dodamo fižol, jušno osnovo in paradižnikov koncentrat. Posolimo in zavremo.
- Zmanjšamo ogenj in nepokrito kuhamo 20 minut ter pogosto premešamo. Odstavimo, primešamo peteršilj in pustimo stati 10 minut. Na močnem ognju 5 do 10 minut grejemo litoželezno ponev za žar.
- Česnovo čabato pripravimo tako, da obe strani kruha premažemo z oljčnim oljem. Kose čabate položimo v zelo vročo ponev za žar in na vsaki strani pečemo 1 minuto oziroma do zlato zapečenega. Obe strani kruha podrgnemo s strokom česna.
- Klobase in fižol razdelimo v tople sklede, potresemo s peteršiljem in takoj postrežemo skupaj s česnovo čabato.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Bill Granger
Pikantna bučna semena
Recepti Rudolph van Veen
Košarice s šunko in pistacijo
Recepti Donna Hay
Sufle s solato iz pečene pese
Recepti Donna Hay
Pita s karamelizirano čebulo, krompirjem in feto
Recepti Rudolph van Veen
Neworleanška pita iz rakcev
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol
Recepti Primož Dolničar
Sušeni paradižniki v oljčnem olju
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Tulci s tunino kremo
Recepti Maksut Aşkar
Baklava s špinačo