Priprava:

Krompri olupimo in operemo ter posušimo s krpo. Krompir položimo na dve kuhalnici ter  zarežemo do ¾. Krompir položimo na segreto in namaščeno posodo za peko. Maslo stopimo in krompir premažemo. Pečemo ga pri 220ºC 45min -1h.

 

Istrske klobase narežemo na kose, velike 4 do 6 cm, in jih 4 do 5 minut pečemo na oljčnem olju. Dodamo vino, pokrijemo in kuhamo še okoli 15 minut.

 

Kislo zelje speremo in odcedimo. Začinimo ga s sveže mletim poprom, semeni, kumino in oljčnim oljem.

 

Serviranje

 

Klobase in prekrasen rebrasti krompir postrežemo. Krompir prelijemo z vinsko omako.

V ločeno skledo damo zelje, okrašeno z na kolute narezanim feferonom.

 

sestavine

  • Sestavine
  • 1 kg istrske klobase
  • 200 ml belo vino
  • 1 kg krompir
  • 100 g maslo
  • 400 g narezano kislo zelje
  • sol/poper
  • dolg rdeč feferon
  • semena kumine
  • oljčno olje

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse