ISTRSKE KLOBASE V VINU Z ZAPEČENIM KROMPIRJEM IN SOLATO IZ KISLEGA ZELJA
Recept je iz: David Skoko
Priprava:
Krompri olupimo in operemo ter posušimo s krpo. Krompir položimo na dve kuhalnici ter zarežemo do ¾. Krompir položimo na segreto in namaščeno posodo za peko. Maslo stopimo in krompir premažemo. Pečemo ga pri 220ºC 45min -1h.
Istrske klobase narežemo na kose, velike 4 do 6 cm, in jih 4 do 5 minut pečemo na oljčnem olju. Dodamo vino, pokrijemo in kuhamo še okoli 15 minut.
Kislo zelje speremo in odcedimo. Začinimo ga s sveže mletim poprom, semeni, kumino in oljčnim oljem.
Serviranje
Klobase in prekrasen rebrasti krompir postrežemo. Krompir prelijemo z vinsko omako.
V ločeno skledo damo zelje, okrašeno z na kolute narezanim feferonom.
sestavine
- Sestavine
- 1 kg istrske klobase
- 200 ml belo vino
- 1 kg krompir
- 100 g maslo
- 400 g narezano kislo zelje
- sol/poper
- dolg rdeč feferon
- semena kumine
- oljčno olje
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo