Islandski kruh in lososovi kanapeji

Islandski kruh in lososovi kanapeji

Opis

Priprava:

Kislo mleko segrejemo na sobno temperaturo. Umešamo kvas in dodamo pšenične otrobe, rženo moko, sladno pivo, sirup in komarčkova semena. Postopoma dodajamo pirino moko. Špinačo odtajamo. Dodamo wasabijevo pasto, špinačo, kumino, spirulino in morsko sol. Mešamo do gladke zmesi. V ponev vlijemo olje in vanjo položimo testo. Ponev pokrijemo s kuhinjsko brisačo in testo pustimo dve uri vzhajati.

Vodo in sirup zmešamo. Kruh pečemo dve uri v pečici na spodnji rešetki pri 175 °C in ga prelijemo z zmesjo iz vode in sirupa.

Kruh narežemo in rezine razpolovimo. Namažemo jih z maslom. Lososa narežemo na tako tanke rezine kot kruh. Lososa razporedimo na kruhove rezine in okrasimo s koprom.

Dober tek.

sestavine

Sestavine

  • 4 dl kislega mleka
  • 35 g kvasa
  • 1.5 dl pšeničnih otrobov
  • 1.5 dl ržene moke
  • 1.5 dl sladkega piva
  • 1.5 dl sirupa iz rjavega sladkorja
  • 1.5 dl komarčkovih semen
  • 4 dl pirine moke
  • 1 čajna žlička wasabijeve paste
  • 1 dl zamrznjene špinače
  • 1.5 čajne žličke kumina
  • 1 čajna žlička spiruline
  • 1 čajna žlička morske soli

Preliv

  • 3 dl vode
  • 3 jedilne žlice sirupa

Lososovi kanapeji

  • islandski kruh
  • 500 g rahlo slanega lososa
  • maslo
  • kaper

Sorodni recepti