Indijski kari z mesnimi kroglicami

sestavine

  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 125 g starega belega kruha brez skorje, ki ga na grobo natrgamo
  • 2 pločevinki kokosovega mleka po 270 ml
  • 500 g mlete jagnjetine
  • 1 šop koriandra, liste potrgamo, stebla pa drobno nasekljamo
  • 1 razžvrkljano jajce
  • 1½ žlice karija v prahu
  • 2 žlički drobno naribanega ingverja
  • 3 nasekljani stroki česna
  • 1 žlička gorčičnih semen
  • 1 žlička kumina
  • 1 drobno nasekljana čebula
  • 400 g nasekljanih vloženih paradižnikov
  • ščep soli
  • kruhek roti ali naan za prilogo

Priprava

  • Za mesne kroglice kruh namakamo 5 minut v približno 135 ml kokosovega mleka. Medtem damo v skledo mleto jagnjetino, stebla koriandra, jajce, kari v prahu, pol ingverja in pol česna. Dodamo namočen kruh, solimo in z rokami premešamo. S pomočjo žlice za sladoled oblikujemo kroglice in jih položimo na pladenj. Če je možno, jih dajte za eno uro v hladilnik, da se malce strdijo.
  • V ekonom lonec ali veliko ponev damo žlico rastlinskega olja in segrejemo na srednje močnem ognju. Kroglice pečemo 6-7 minut, da porjavijo po vseh površini. Odstranimo z ognja.
  • Dodamo preostalo rastlinsko olje, gorčična semena in kumin ter pražimo 10 sekund, da zadiši. Potem dodamo čebulo in jo pražimo 2-3 minute, da se omehča. Dodamo preostanek karija, ingverja in česna ter pražimo še minuto, da zadiši. Dodamo paradižnik in preostalo kokosovo mleko ter začinimo. Dodamo še mesne kroglice. Če kuhamo v ekonom loncu, ga zapremo in kuhamo še 15 minut, v ponvi pa še 35-40 minut na rahlem ognju.

Sorodni recepti

Poglej vse