Opis

Priprava:

Inčune položimo v globljo posodo z ravnim dnom in posujemo s koruzno moko. Dodamo sol in poper. Poskrbimo, da so inčuni prekriti s koruzno moko.

Koper drobno nasekljamo. Liste peteršilja osmukamo, jih dodamo kopru in drobno nasekljamo. Šalotko razpolovimo in nasekljamo. Dodamo jo peteršilju in kopru ter vse skupaj nasekljamo. Če hočete, lahko to storite v multipraktiku, a se mešanica lahko spremeni v pire. Mlado čebulo drobno nasekljamo, jo dodamo mešanici začimb in znova vse skupaj nasekljamo. Zmes damo v globljo posodo. Mešanici začimb, ki smo jo dali v posodo, dodamo jajce. Dodamo še sol, poper in sladko papriko.

Za omako po sredini razpolovimo kisle kumarice in jih grobo nasekljamo na majhne koščke.

Čvrsti jogurt damo v globljo posodo skupaj s smetano in premešamo. Dodamo narezane kisle kumarice in gorčico ter znova premešamo. Dodamo sol, poper in sladko papriko ter premešamo.

V ponev vlijemo toliko olja, da prekrije dno in ga segrejemo.

Ribe, ki smo jih povaljali v koruzno moko, položimo v mešanico začimb in jajca in jih dobro obložimo. Spečemo jih v segretem olju in obračamo, dokler niso zlatorumene barve. Ocvrto ribo položimo na krožnik, na katerega smo dali papirnate brisače, ki vpijejo višek olja.

Pripravljeno omako z jogurtom damo na krožnik. Za barvo dodamo malce kisa granatnega jabolka. Okrasimo z nekaj svežimi metinimi listi. Inčunove popečence, ki so izpustili višek olja, razporedimo na krožnik. Posujemo z malce sladke paprike. Postrežemo vroče.

 

 

 

 

sestavine

Sestavine

  • 250 g inčunov brez glave in kosti
  • 1 kozarec koruzne moke
  • sol in poper
  • 0.5 šopka kopra
  • 0.5 šopka peteršilja
  • 1 šalotka
  • 1 mlada čebula
  • 2 jajci
  • 1 ščepec mlete sladke paprike
  • oljčno olje (za cvrtje inčunov)

Za omako

  • 4 kisle kumarice
  • 2 jušni žlici čvrstega jogurta
  • 1 jušna žlica smetane
  • 1 desertna žlica dijonske gorčice
  • sol in poper
  • 1 ščepec mlete sladke paprike
  • 4 listi sveže mete (za okras)
  • kis granatnega jabolka (za okras)

Sorodni recepti