Iles Flottantes - "plavajoči otok"

Iles Flottantes - "plavajoči otok"

Opis

Segrejte pečico na 200° C.

Za jajčno kremo: segrejte mleko in semena vanilje v posodi in pustite vse skupaj rahlo vreti 3 minute.

V večjo skledo stepite 4 rumenjake, celo jajce in 100 g sladkorja. Beljake shranite.

V skledo počasi zlivajte toplo mleko in medtem ves čas mešajte.

Mlečno zmes vrnite v posodo. Na srednjem ognju neprestano mešajte z leseno kuhalnico 5-10 minut, dokler ni zmes tako gosta, da se rahlo oprime zadnje strani kuhalnice.

Pustite, da se ohladi in nato položite v hladilnik.

Za beljakovo peno: sladkor v prahu grejte 4 minute v manjšem pekaču.

V večji posodi za stepanje stepajte jajčne beljake, ki ste jih prihranili, pri tem pa počasi dolivajte rahlo topel sladkor. Počasi mešajte, dokler ne dodate vsega sladkorja in dobite rahle puhaste pene.

Preostanek mleka segrejte v posodi in pustite naj zelo rahlo vre.

Uporabite vlažno servirno žlico, zajemite 3 ovalne žlice beljakove pene in jih rahlo položite v mleko. Poširajte 4 minute na vsaki strani. Potem jih vzemite ven in jih položite na kuhinjsko brisačko.

Za karamel: stopite sladkor in vodo v posodi na srednje močnem ognju. Mešajte z leseno kuhalnico, dokler sladkor ne dobi bakrene barve. Ugasnite ogenj.

Kremo z zajemalko polagajte v skledice, položite beljakovo peno na vrh in zaključite s kapljami karamelnega preliva

Segrejte pečico na 200° C.

Za jajčno kremo: segrejte mleko in semena vanilje v posodi in pustite vse skupaj rahlo vreti 3 minute.

V večjo skledo stepite 4 rumenjake, celo jajce in 100 g sladkorja. Beljake shranite.

V skledo počasi zlivajte toplo mleko in medtem ves čas mešajte.

Mlečno zmes vrnite v posodo. Na srednjem ognju neprestano mešajte z leseno kuhalnico 5-10 minut, dokler ni zmes tako gosta, da se rahlo oprime zadnje strani kuhalnice.

Pustite, da se ohladi in nato položite v hladilnik.

Za beljakovo peno: sladkor v prahu grejte 4 minute v manjšem pekaču.

V večji posodi za stepanje stepajte jajčne beljake, ki ste jih prihranili, pri tem pa počasi dolivajte rahlo topel sladkor. Počasi mešajte, dokler ne dodate vsega sladkorja in dobite rahle puhaste pene.

Preostanek mleka segrejte v posodi in pustite naj zelo rahlo vre.

Uporabite vlažno servirno žlico, zajemite 3 ovalne žlice beljakove pene in jih rahlo položite v mleko. Poširajte 4 minute na vsaki strani. Potem jih vzemite ven in jih položite na kuhinjsko brisačko.

Za karamel: stopite sladkor in vodo v posodi na srednje močnem ognju. Mešajte z leseno kuhalnico, dokler sladkor ne dobi bakrene barve. Ugasnite ogenj.

Kremo z zajemalko polagajte v skledice, položite beljakovo peno na vrh in zaključite s kapljami karamelnega preliva

sestavine

Jajčna krema:

  • 4 rumenjaki
  • 1 jajce
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 500 ml mleka
  • strok vanilje

Beljakova pena

  • 4 jajčni beljaki
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 500 ml mleka

Karamela:

  • 100 g sladkorja v prahu
  • 50 ml vode