IGLICE NA ŠAVOR

IGLICE NA ŠAVOR

Opis

Priprava

Rdečo čebulo očistite in narežite ter jo popražite v ponvi. Dodajte sladkor, rozine in lovor ter zalijte s kisom. Počasi naj se kuha 15 do 20 minut, občasno premešajte.

 

Iglice očistite in filirajte, odprite jih "kot knjigo". Dobro jih osušite in rahlo posolite, zvijte in učvrstite z zobotrebcem, pomokajte ter na hitro ocvrite. Položite jih na papirnate brisačke, da vpijejo maščobo. Na dno posode položite kolute čebule.

Ocvrte iglice zložite v stekleno posodo in jih prelijte z marinado iz čebule, rozin in kisa, potem pa jih ohladite v hladilniku.

Tako pripravljeno marinado lahko uporabljate več dni.

Iglice odstranite iz marinade in jih postrezite na krožniku z malo rdeče čebule.

sestavine

Sestavine

  • 1 kg rdeča čebula
  • 0.5 l vinski kis
  • 150 g rozin
  • 50 g sladkorja
  • 1 kg sveže iglice
  • 1 kg ostra moka
  • 1 l olje za cvrtje
  • sol
  • 4 lovorovi listi
  • zobotrebci
  • 1 kg rdeča čebula
  • 0.5 l vinski kis
  • 150 g rozin
  • 50 g sladkorja
  • 1 kg sveže iglice
  • 1 kg ostra moka
  • 1 l olje za cvrtje
  • sol
  • 4 lovorovi listi
  • zobotrebci

Sorodni recepti