Opis

PREDJED

Dodajte barvo in izvirnost svojemu jedilniku s humusom iz pese. Peso ovijemo v aluminijasto folijo in jo v pečici pečemo eno uro.

Pečeno peso narežemo na kose, ki jih damo v mešalnik in zmeljemo. Dodamo kuhano čičeriko in spet zmeljemo. Nato dodamo tri stroke česna in spet zmeljemo. Dodamo še naribano lupinico in limonin sok.

Vlijemo olje, solimo, popramo in dodamo malo tahinija. Na koncu vse zmeljemo.

Ko dobimo homogeno zmes, postrežemo humus, po katerem smo potresli limonino lupinico, s hrustljavimi grisini.


PREDJED

Dodajte barvo in izvirnost svojemu jedilniku s humusom iz pese. Peso ovijemo v aluminijasto folijo in jo v pečici pečemo eno uro.

Pečeno peso narežemo na kose, ki jih damo v mešalnik in zmeljemo. Dodamo kuhano čičeriko in spet zmeljemo. Nato dodamo tri stroke česna in spet zmeljemo. Dodamo še naribano lupinico in limonin sok.

Vlijemo olje, solimo, popramo in dodamo malo tahinija. Na koncu vse zmeljemo.

Ko dobimo homogeno zmes, postrežemo humus, po katerem smo potresli limonino lupinico, s hrustljavimi grisini.

sestavine

Sestavine

  • 2 pesi
  • 1 skodelica kuhane čičerike
  • 3 stroki česna
  • 2 žlici tahinija
  • lupinica in sok ene limone
  • oljčno olje
  • poper
  • sol

Sorodni recepti