Huevos rancheros – jajčka na mehiški način
Recept je iz: Rachel Allen
Huevos rancheros – jajčka na mehiški način
sestavine
- 25 g masla
- 2 rdeči čebuli, olupljeni in drobno nasekljani
- 1 rdeča paprika, brez semen in narezana na 1 cm velike kocke
- 2 stroka česna, olupljena in drobno nasekljana
- Velik ščepec kajenskega popra
- 2 čajni žlički mlete kumine
- Sol in sveže mlet črni poper
- 400 g narezanega paradižnika iz konzerve
- Velik ščepec sladkorja v prahu
- 4 jajca
- 25 g sira cheddar
Priprava
- Maslo stopimo v veliki ponvi na srednjem ognju. Ko se začne peniti, dodamo čebulo, rdečo papriko, česen, kajenski poper in kumino ter začinimo s soljo in poprom.
- Kuhamo (občasno premešamo) 8–10 minut ali dokler se čebula in paprika ne zmehčata in nekoliko porjavita.
- Vmešamo paradižnike in sladkor ter kuhamo približno 5 minut ali dokler nekaj tekočine ne izpari.
- Z žlico naredimo štiri luknje v masi in v vsako stremo jajce.
- Začinimo s soljo in poprom, pokrijemo ponev in kuhamo 3–4 minute ali dokler se masa malce ne strdi.
- Na jed naribamo sir, ponev ponovno pokrijemo za nekaj sekund in postrežemo.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Valentine Warner
Sendvič z ostrigami
Recepti Nathan Outlaw
Omleta z mesom rakovice
Recepti Nathan Outlaw
Palačinke s sladko koruzo, šunko in medom
Recepti Nathan Outlaw
Jetrca na opečencu
Recepti Nenad Veljković
Jajčevec z marinirano ribo
Recepti Nenad Veljković
Rulada s špinačo in jajci
Recepti Nenad Veljković
Mini pice s tortiljo
Recepti Gordon Ramsay
Pikantni čatni
Recepti Filipa Vacondeus
“Fava-Rica”
Recepti Gordon Ramsay
Kiš s porom in panceto