Huevos rancheros – jajčka na mehiški način

sestavine

  • 25 g masla
  • 2 rdeči čebuli, olupljeni in drobno nasekljani
  • 1 rdeča paprika, brez semen in narezana na 1 cm velike kocke
  • 2 stroka česna, olupljena in drobno nasekljana
  • Velik ščepec kajenskega popra
  • 2 čajni žlički mlete kumine
  • Sol in sveže mlet črni poper
  • 400 g narezanega paradižnika iz konzerve
  • Velik ščepec sladkorja v prahu
  • 4 jajca
  • 25 g sira cheddar

Priprava

  • Maslo stopimo v veliki ponvi na srednjem ognju. Ko se začne peniti, dodamo čebulo, rdečo papriko, česen, kajenski poper in kumino ter začinimo s soljo in poprom.
  • Kuhamo (občasno premešamo) 8–10 minut ali dokler se čebula in paprika ne zmehčata in nekoliko porjavita.
  • Vmešamo paradižnike in sladkor ter kuhamo približno 5 minut ali dokler nekaj tekočine ne izpari.
  • Z žlico naredimo štiri luknje v masi in v vsako stremo jajce.
  • Začinimo s soljo in poprom, pokrijemo ponev in kuhamo 3–4 minute ali dokler se masa malce ne strdi.
  • Na jed naribamo sir, ponev ponovno pokrijemo za nekaj sekund in postrežemo.

Sorodni recepti

Poglej vse