Hrustljavo ocvrt piščanec z omako ponzu

Hrustljavo ocvrt piščanec z omako ponzu

Priprava

  1. Piščanca vzemite iz hladilnika eno uro pred kuhanjem.
  2. V kozici zavrite vodo, dodajte bonito in wakamame in rahlo kuhajte eno minuto.
  3. Kozico umaknite z ognja. Dodajte limonov sok, rižev kis, mirin, sojino omako in sezamovo olje. Pustite stati 5-10 minut.
  4. V kozici na srednjem ognju segrejte rastlinsko olje.
  5. Piščanca dajte na desko s kožo navzdol in zarežite v najdebelejši del. Z nožem ga sploščite. Tako se bo piščanec enakomerno spekel. Popivnajte ga s kuhinjsko brisačko.
  6. Piščanca posolite po obeh straneh.
  7. Piščanca položite v ponev s kožo navzdol in pecite 3-4 minute, da bo koža zlate barve. Obrnite in pecite še 4 minute. Piščanca vzemite iz ponve, počiva naj še 5 minut.
  8. Medtem omako precedite skozi fino cedilo.
  9. Piščanca narežite na tanke rezine, pod kotom.
  10. V plitke krožnike dajte par žlic ponzuja. Čez položite piščanca s kožo navzgor, da bo ostala hrustljava.

sestavine

Omaka ponzu

  • 1 skodelica kropa
  • ½ skodelice kosmičev bonito (ne zbijte jih preveč)
  • 1 žlica suhega wakameja
  • sok 1 limone in še malo za serviranje
  • 1 žlica riževega kisa
  • ½ skodelice mirina
  • ½ skodelice sojine omake
  • 1 žlica sezamovega olja
  • rastlinsko olje

  • 2 piščančji bedri s kožo in brez kosti

  • sol

 

Serviranje

  • mlada čebula, tanko narezana (dajte jo v ledeno vodo, da se nakodra)
  • skuhan riž kot priloga

 

Sorodni recepti