Hrustljavi maroški zvitki z jagnjetino

Hrustljavi maroški zvitki z jagnjetino

Opis

Kuskus damo v manjšo skledo in ga prelijemo z vrelo vodo. Skledo pokrijemo s krožnikom in pustimo deset minut. Olupimo in drobno nasekljamo čebulo ter česen skupaj s sultanami. Vse skupaj pražimo v veliki ponvi na malo olja na srednjem ognju skupaj s kurkumo in semeni kumina. Pražimo okrog 15 minut, da se vse malo zmehča. Občasno premešamo.  Drobno natrgamo jagnjetino, jo damo v ponev in pražimo še pet minut, nato ponev odstavimo z ognja. Razrahljamo kuskus in ga primešamo jagnjetini in zelenjavi v ponvi skupaj z nadrobljeno feto. Solimo po okusu in izdatno popramo.

 

Pečico segrejemo na 180 °C oziroma plinsko pečico na stopnjo 4. Delati moramo hitro, saj se vlečeno testo zelo hitro posuši. Liste testa razgrnemo na čisto delovno površino in jih naoljimo. Mešanico razdelimo na liste testa ob krajšem robu. Vsak list testa zvijemo do polovice, nato prepognemo konce in zvijemo do konca kot bi delali velike cigare. Položimo jih v pekač z neoprijemljivo oblogo, jih po vrhu malce namastimo in potresemo z mandlji ali sezamovim semenom. Čez presejemo še sladkor v prahu in cimet. Pečemo okrog 25 minut, da se zlatorjavo hrustljavo zapečejo. Postrežemo s pomako iz jogurta, ki smo ga pokapali s hariso ali čilijevim oljem. Kot priloga je okusna preprosta zelena solata.

sestavine

Sestavine

  • 100 g kuskusa
  • 2 čebuli
  • 4 stroki česna
  • 60 g rozin sultanin
  • oljčno olje
  • 1 žlička mlete kurkume
  • 0.5 žličke semen kumina
  • 250 g pečene jagnetine
  • ki nam je ostala
  • 70 g sira feta
  • 4 veliki listi vlečenega testa
  • 1 žlica lističev mandljev ali sezamovih semen
  • 1 zvrhana žlička sladkorja v prahu
  • 0.5 žličke mletega cimeta
  • 4 žlice navadnega jogurta brez maščob
  • za postrežbo
  • 1 žlica harise ali čilijevega olja
  • za postrežbo

Sorodni recepti