HRUSTLJAVI MANDLJEVI MAFINI Z GOZDNIMI SADEŽI

HRUSTLJAVI MANDLJEVI MAFINI Z GOZDNIMI SADEŽI

Opis

HRUSTLJAVI MANDLJEVI MAFINI Z GOZDNIMI SADEŽI

Priprava

  1. Za hrustljavo maso v mešalniku zmešajte 100 g masla, 100 g nerafiniranega sladkorja, 100 g mandljeve moke, 100 g pšenične moke, lupinico ene limone in 5 g solnega cveta.
  2. Hrustljavo zmes ovijte v plastično folijo in postavite v zamrzovalnik.
  3. Za mafine pristavite na ogenj kozico z 80 g polmastnega mleka, 50 g masla in lupinico ene limone.
  4. V posodi zmešajte 115 g moke, 160 g sladkorja in 7 g pecilnega praška. Dodajte še eno jajce in pripravljeno mlečno maso.

  5. Maso zlijte v papirnate modelčke, čez pa posujte gozdne sadeže.

  6. Mafine prekrijte s hrustljavo maso. Pecite 12 minut na 170 stopinj.

  7. Okrasite s sladkorjem v prahu.

sestavine

Za mandljevo hrustljavo maso

  • 100 g neslanega masla sobne temperature
  • 100 g svetlega nerafiniranega sladkorja
  • 100 g mandljeve moke
  • 100 g moke
  • Lupinica ene limone
  • 5 g solnega cveta

Za mafine z gozdnimi sadeži

  • 115 g moke
  • 7 g pecilnega praška
  • 160 g nerafiniranega sladkorja
  • 80 g polmastnega mleka
  • 50 g masla
  • Lupinica ene limone
  • 1 veliko jajce
  • 80 g mešanice gozdnih sadežev
  • 60 g svežih gozdnih sadežev (dekoracija)
  • Sladkor v prahu po okusu (dekoracija)

Sorodni recepti