Hrustljavi čips iz ribje kože in česnova pomaka
Recept je iz: Maksut Aşkar
Priprava:
Korenček operemo in olupimo ter naribamo na strgalniku z drobnimi luknjicami.
Nariban korenček damo v ponev in prižgemo ogenj. Polijemo z oljčnim oljem in premešamo.
Dušimo na srednjem ognju približno 5-6 minut, dokler se korenček ne zmehča.
Na čvrsti jogurt naribamo česen. Po vrhu potresemo ščepec soli in premešamo.
Dušeno korenje odstavimo s štedilnika in počakamo približno 10 minut, da se ohladi.
Jogurt s česnom, ki smo ga predhodno pripravili, dodamo korenčku in premešamo. Pomako postavimo v hladilnik, da počiva.
Kožo katerihkoli dveh rib, ki jih dobimo v svoji ribarnici, posušimo s papirnato brisačo.
Kožo narežemo na trakove in jo potresemo z morsko soljo.
Prižgemo štedilnik, nanj pristavimo ponev in tudi vanjo stresemo majhno količino morske soli.
Ko se ponev segreje, vanjo damo trakove ribje kože.
Kožo cvremo in jo obračamo, dokler obe strani nista hrustljavi po našem okusu.
Ko ribjo kožo ocvremo, jo damo na krožnik, ki smo ga prekrili s papirnato brisačo.
Čips iz ribje kože damo na krožnik in postrežemo s pomako iz jogurta in korenčka.
sestavine
- koža dveh rib morska sol 1 srednje velik korenček 5 žlic oljčnega olja 4 žlice čvrstega jogurta 1 strok česna 1 ščepec soli
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Maksut Aşkar
Por z oljčnim oljem
Recepti Maksut Aşkar
Marmelada iz fig in pese
Recepti Maksut Aşkar
Solata s figami in suho govedino
Recepti Maksut Aşkar
Črni fižol z oljčnim oljem in ladinkami
Recepti Maksut Aşkar
Limonada s peso
Recepti Maksut Aşkar
Omaka iz jogurta s sumakom in peso
Recepti Maksut Aşkar
Česen z grenko čokolado
Recepti Maksut Aşkar
Led iz mesne jušne osnove
Recepti Maksut Aşkar
Breskov kompot
Recepti Maksut Aşkar
Bučna marmelada