Priprava:

Korenček operemo in olupimo ter naribamo na strgalniku z drobnimi luknjicami.

Nariban korenček damo v ponev in prižgemo ogenj. Polijemo z oljčnim oljem in premešamo.

Dušimo na srednjem ognju približno 5-6 minut, dokler se korenček ne zmehča.

Na čvrsti jogurt naribamo česen. Po vrhu potresemo ščepec soli in premešamo.

Dušeno korenje odstavimo s štedilnika in počakamo približno 10 minut, da se ohladi.

Jogurt s česnom, ki smo ga predhodno pripravili, dodamo korenčku in premešamo. Pomako postavimo v hladilnik, da počiva.

 

Kožo katerihkoli dveh rib, ki jih dobimo v svoji ribarnici, posušimo s papirnato brisačo.

Kožo narežemo na trakove in jo potresemo z morsko soljo.

Prižgemo štedilnik, nanj pristavimo ponev in tudi vanjo stresemo majhno količino morske soli.

Ko se ponev segreje, vanjo damo trakove ribje kože.

Kožo cvremo in jo obračamo, dokler obe strani nista hrustljavi po našem okusu.

Ko ribjo kožo ocvremo, jo damo na krožnik, ki smo ga prekrili s papirnato brisačo.

Čips iz ribje kože damo na krožnik in postrežemo s pomako iz jogurta in korenčka.

sestavine

  • koža dveh rib morska sol 1 srednje velik korenček 5 žlic oljčnega olja 4 žlice čvrstega jogurta 1 strok česna 1 ščepec soli

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse