Hrustljava pita s testeninami in bazilikino kremo
V ponvi segrejte polnomastno smetano.
Dodajte cele zelene paprike, limonino lupino in čebulo z nageljnovimi žbicami.
Takoj, ko smetana zavre, ugasnite ogenj, pokrijte s pokrovko in pustite 30 minut, da se sestavine prepojijo.
Skuhajte testenine linguini v vreli slani vodi po navodilih. Odcedite in jih 10 minut pustite v cedilu, da se posušijo in postanejo rahlo lepljivi.
Vzemite večjo skledo in vanjo naribajte 200 g parmezana, dodajte nasekljan dimljen česen in veliko črnega popra.
Lepljive testenine dajte v skledo s sirom in česnom ter dobro premešajte.
Segrejte 3 olivne žlice olja v manjši ponvi s prevleko proti sprijemanju. Testenine porazdelite po ponvi. Na vsaki strani jih kuhajte 4 minute, tako da na zunanji strani postanejo rahlo zlato hrustljave, v sredini pa mehke.
Omako dokončajte tako, da preostanek olivnega olja in bazilike zmešate v multipraktiku. Odcedite smetano in vmešajte baziliko.
Pito iz rezancev razrežete na 8 delov in postrezite s skledo bazilikine kreme.
V ponvi segrejte polnomastno smetano.
Dodajte cele zelene paprike, limonino lupino in čebulo z nageljnovimi žbicami.
Takoj, ko smetana zavre, ugasnite ogenj, pokrijte s pokrovko in pustite 30 minut, da se sestavine prepojijo.
Skuhajte testenine linguini v vreli slani vodi po navodilih. Odcedite in jih 10 minut pustite v cedilu, da se posušijo in postanejo rahlo lepljivi.
Vzemite večjo skledo in vanjo naribajte 200 g parmezana, dodajte nasekljan dimljen česen in veliko črnega popra.
Lepljive testenine dajte v skledo s sirom in česnom ter dobro premešajte.
Segrejte 3 olivne žlice olja v manjši ponvi s prevleko proti sprijemanju. Testenine porazdelite po ponvi. Na vsaki strani jih kuhajte 4 minute, tako da na zunanji strani postanejo rahlo zlato hrustljave, v sredini pa mehke.
Omako dokončajte tako, da preostanek olivnega olja in bazilike zmešate v multipraktiku. Odcedite smetano in vmešajte baziliko.
Pito iz rezancev razrežete na 8 delov in postrezite s skledo bazilikine kreme.
Dodajte cele zelene paprike, limonino lupino in čebulo z nageljnovimi žbicami.
Takoj, ko smetana zavre, ugasnite ogenj, pokrijte s pokrovko in pustite 30 minut, da se sestavine prepojijo.
Skuhajte testenine linguini v vreli slani vodi po navodilih. Odcedite in jih 10 minut pustite v cedilu, da se posušijo in postanejo rahlo lepljivi.
Vzemite večjo skledo in vanjo naribajte 200 g parmezana, dodajte nasekljan dimljen česen in veliko črnega popra.
Lepljive testenine dajte v skledo s sirom in česnom ter dobro premešajte.
Segrejte 3 olivne žlice olja v manjši ponvi s prevleko proti sprijemanju. Testenine porazdelite po ponvi. Na vsaki strani jih kuhajte 4 minute, tako da na zunanji strani postanejo rahlo zlato hrustljave, v sredini pa mehke.
Omako dokončajte tako, da preostanek olivnega olja in bazilike zmešate v multipraktiku. Odcedite smetano in vmešajte baziliko.
Pito iz rezancev razrežete na 8 delov in postrezite s skledo bazilikine kreme.
V ponvi segrejte polnomastno smetano.
Dodajte cele zelene paprike, limonino lupino in čebulo z nageljnovimi žbicami.
Takoj, ko smetana zavre, ugasnite ogenj, pokrijte s pokrovko in pustite 30 minut, da se sestavine prepojijo.
Skuhajte testenine linguini v vreli slani vodi po navodilih. Odcedite in jih 10 minut pustite v cedilu, da se posušijo in postanejo rahlo lepljivi.
Vzemite večjo skledo in vanjo naribajte 200 g parmezana, dodajte nasekljan dimljen česen in veliko črnega popra.
Lepljive testenine dajte v skledo s sirom in česnom ter dobro premešajte.
Segrejte 3 olivne žlice olja v manjši ponvi s prevleko proti sprijemanju. Testenine porazdelite po ponvi. Na vsaki strani jih kuhajte 4 minute, tako da na zunanji strani postanejo rahlo zlato hrustljave, v sredini pa mehke.
Omako dokončajte tako, da preostanek olivnega olja in bazilike zmešate v multipraktiku. Odcedite smetano in vmešajte baziliko.
Pito iz rezancev razrežete na 8 delov in postrezite s skledo bazilikine kreme.
sestavine
- Sestavine600 ml polnomastne smetane 40 g posušenih zelenih paprik ''poblano'' 1 limonina lupina 0.5 neolupljene čebule z nageljnovimi žbicami 25 g svežih lističev bazilike 6 žlic olivnega olja 150 g testenin linguini 200 g naribanega parmezana 4 dimljene stroke česna 2 žlici črnega popra