Hrustljava jabolčna pita
Priprava:
1. Skorja: V posodi zmešamo moko, kristalni sladkor in vanilijev sladkor, cimet ter pecilni prašek. Dodamo mleko, olje in jajce ter z metlico dobro premešamo. Dodamo ščepec soli in mešamo.
2. Jabolka narežemo na majhne kocke. Dodamo sladkor, cimet in limonin sok ter dobro premešamo.
3. Drobljivo testo: V posodi zmešamo moko, maslene kocke, obe vrsti sladkorja, cimet in sol. Mešamo, dokler ne nastanejo maslene drobtine.
4. Ventilacijsko pečico segrejemo na 170 °C. Pekač (25x25 cm) premažemo z maslom in posujemo z moko.
5. Mešanico z žlico enakomerno porazdelimo po dnu pekača. Jabolka nadevamo na skorjo in zgladimo. Na vrh posujemo maslene drobtine in ponovno zgladimo. Pito pečemo 25–30 minut.
sestavine
- Za skorjo
- 100 g moke
- 50 g belega kristalnega sladkorja
- 5 g pecilnega praška
- 5 g cimeta
- ščepec soli
- 90 g mleka
- 70 g olja
- 1 jajce
- 10 g vanilijevega sladkorja
- Za jabolka
- 2 veliki jabolki
- 25 g belega kristalnega sladkorja
- 5 g cimeta
- sok 0
- 5 limone
- Za drobljivo testo
- 75 g rjavega sladkorja
- 75 g belega sladkorja
- 5 g cimeta
- 115 g masla (hladnega)
- 190 g moke
- ščepec soli