Hrustljava jabolčna pita

iStock
Hrustljava jabolčna pita

Opis

Priprava:

1. Skorja: V posodi zmešamo moko, kristalni sladkor in vanilijev sladkor, cimet ter pecilni prašek. Dodamo mleko, olje in jajce ter z metlico dobro premešamo. Dodamo ščepec soli in mešamo.

 

2. Jabolka narežemo na majhne kocke. Dodamo sladkor, cimet in limonin sok ter dobro premešamo. 

 

3. Drobljivo testo: V posodi zmešamo moko, maslene kocke, obe vrsti sladkorja, cimet in sol. Mešamo, dokler ne nastanejo maslene drobtine.

 

4. Ventilacijsko pečico segrejemo na 170 °C. Pekač (25x25 cm) premažemo z maslom in posujemo z moko. 

 

5. Mešanico z žlico enakomerno porazdelimo po dnu pekača. Jabolka nadevamo na skorjo in zgladimo. Na vrh posujemo maslene drobtine in ponovno zgladimo. Pito pečemo 25–30 minut.  

sestavine

Za skorjo

  • 100 g moke
  • 50 g belega kristalnega sladkorja
  • 5 g pecilnega praška
  • 5 g cimeta
  • ščepec soli
  • 90 g mleka
  • 70 g olja
  • 1 jajce
  • 10 g vanilijevega sladkorja

Za jabolka

  • 2 veliki jabolki
  • 25 g belega kristalnega sladkorja
  • 5 g cimeta
  • sok 0
  • 5 limone

Za drobljivo testo

  • 75 g rjavega sladkorja
  • 75 g belega sladkorja
  • 5 g cimeta
  • 115 g masla (hladnega)
  • 190 g moke
  • ščepec soli