Hrustljav sled s pekočo šrilanško solato
Recept je iz: Peter Kuruvita
Hrustljav sled s pekočo šrilanško solato
sestavine
- 10 sledov, brez drobovine in lusk
- 1 čajna žlička praženega karija v prahu
- sol
- 2 čajni žlički črnega popra
- 1 skodelica moke
- sok 1 limete
- 2 l olja
- 1 strok česna, strt in z lupino
- 10 suhih celih rdečih čilijev
- Za solato:
- 1 velika čebula, olupljena in drobno nasekljana
- 3 zeleni čiliji, drobno nasekljani
- 4 zreli paradižniki, nasekljani
- 1 srednje velika kumara, nasekljana
- 2 čajni žlički maldivske tune
- sok 1 limete
- sol in poper
Priprava
- Očiščene slede damo v posodo s karijem v prahu, soljo, poprom in moko. Premešamo, da bo riba lepo pomokana. Dodamo limetin sok in znova premešamo.
- V posodi zmešamo vse sestavine za solato in damo na stran, dokler ne postrežemo.
- Na velikem ognju v loncu segrejemo, dokler se ne začne kaditi. Ko je olje vroče, dodamo slede enega za drugim in pražimo, dokler ni hrustljav in zlat. Naenkrat pražimo samo 3–4 ribe, da olje ne izgubi svoje vročine. Ribe odstranimo iz olja in jih odcedimo. Damo jih na stran. Olje znova močno segrejemo in prepražimo preostale ribe. Postopek ponovimo za ostale ribe.
- Za oblogo iz česna in čilija, najprej v istem olju prepražimo stroke česna in celotne čilije, dokler ne postanejo hrustljavi in zlati. Odstranimo iz olja in odcedimo.
- Na vsak krožnik položimo nekaj sledov in jih posipamo s česnom ter čilijem, zraven pa ponudimo solato.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami