Hrustljav slanik s pekočo omako

Hrustljav slanik s pekočo omako

Opis

Hrustljav slanik s pekočo omako

Priprava

  1. Očiščene slanike dajte v posodo, dodajte kari v prahu, sol, poper in moko. Pretresite, da mešanica lepo prekrije ribe. Dodajte sok limete in ponovno pretresite.
  2. Vse sestavine za solato dajte v posodo in dajte na stran do serviranja.
  3. Na visoki temperaturi v loncu segrejte olje, da se začne kaditi. Ko je olje vroče, v njem ocvrite slanike do hrustljavosti in zlato rjave barve. Naenkrat cvrite največ 3-4 slanike, da olje ne izgubi toplote. Ko so ribe ocvrte, jih odcedite.
  4. Za pripravo dekoracije s česnom in čilijem ocvrite stroke česna in cele čilije v istem olju. Postati morajo hrustljavi in zlato rjavi. Odcedite.
  5. Na servirni krožnik dajte nekaj slanikov, ocvrt česen in čili ter postrezite s solato.

sestavine

  • 10 slanikov, drobovina odstranjena
  • 1 žlica praženega karija v prahu
  • sol
  • 2 žlički črnega popra
  • 1 skodelica moke
  • sok 1 limete
  • 2 l olja
  • 1 glavica česna, strta z lupino
  • 10 suhih rdečih celih čilijev

Za solato:

  • 1 velika čebula, olupljena in narezana na tanke rezine
  • 3 zeleni čiliji, fino nasekljani
  • 4 zreli paradižniki, narezani na rezine
  • 1 srednja kumara, narezana na rezine
  • 2 žlička maldivske ribe
  • sok 1 limete
  • sol in poper

Sorodni recepti