Hruške, nadevane z rokforjem v prhkem testu

Hruške, nadevane z rokforjem v prhkem testu
Sorodna oddaja:Nina Babić: Moja francoska pekarnaOglejte si jo: Torek 1 Oktober ob 13:00 | Torek 1 Oktober ob 13:30

Priprava

  1. V manjši skledi zmešajte vodo in sol, da se stopi. V skledo mešalnika dajte maslo in moko. Mešajte pri nizki hitrosti, da se poveže. Po malem dodajajte vodo, da se testo poveže, a ne pretiravajte. Testo zavijte v prozorno folijo in ga pusitite stati čez noč ali vsaj dve uri.
  2. Hurške olupite. Z žlico odstranite semena in pečke in naredite vdolbino, kamor boste dali nadev.
  3. Za nadev z vilicami zmečkajte sir, orehe in drobtine. Po želji dodajte poper in sol. Premešajte in dajte na stran. Vsako hruško nadevajte in jih nesite v hladilnik.

sestavine

  • 4 sveže hruške

Testo:

  • 7 g soli
  • 92 g vode
  • 222 g masla
  • 370 g moke

Nadev z rokforjem:

  • 100 g sira rokfor
  • 50 g krušnih drobtinic
  • 30 g pečenih orehov (grobo zmletih)
  • 1 jajce
  • sol in poper po okusu

Sorodni recepti