Hruške, nadevane z rokforjem v prhkem testu
Recept je iz: Nina Babić
Hruške, nadevane z rokforjem v prhkem testu
sestavine
- 4 sveže hruške
- Testo:
- 7 g soli
- 92 g vode
- 222 g masla
- 370 g moke
- Nadev z rokforjem:
- 100 g sira rokfor
- 50 g krušnih drobtinic
- 30 g pečenih orehov (grobo zmletih)
- 1 jajce
- sol in poper po okusu
Priprava
- V manjši skledi zmešajte vodo in sol, da se stopi. V skledo mešalnika dajte maslo in moko. Mešajte pri nizki hitrosti, da se poveže. Po malem dodajajte vodo, da se testo poveže, a ne pretiravajte. Testo zavijte v prozorno folijo in ga pusitite stati čez noč ali vsaj dve uri.
- Hurške olupite. Z žlico odstranite semena in pečke in naredite vdolbino, kamor boste dali nadev.
- Za nadev z vilicami zmečkajte sir, orehe in drobtine. Po želji dodajte poper in sol. Premešajte in dajte na stran. Vsako hruško nadevajte in jih nesite v hladilnik.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ljubomir Stanišić
Zapečeni kozji sir
Recepti Jamie Oliver
Pite z raki s paradižnikovo omako in solato
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol
Recepti Primož Dolničar
Sušeni paradižniki v oljčnem olju
Recepti Rudolph van Veen
Dušen por s slanino in z indijskimi oreščki
Recepti Nadia in Merijn
Libijski nadevani krompir
Recepti Sara Chafak
Datlji, nadevani s sirom z modro plesnijo
Recepti Jamie Oliver
Idealni pečeni krompir
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami