Hlastač z orehovo skorjico s solato iz pomaranč in peteršilja
Pečico segrejemo na
Premešamo strte orehe, koriander, česen, limonin sok, limonino lupinico, cimet, kajenski poper in sol.
Z mešanico potresemo ribe in jih pečemo 15-20 minut, odvisno od tega, kako debeli so fileti.
Pomarančo narežemo na centimeter debele rezine. S pomočjo rezalnika odstranimo lupino in belo plast. Dodamo peteršilj in solato premešamo. Začinimo in postrežemo.
Pečico segrejemo na
Premešamo strte orehe, koriander, česen, limonin sok, limonino lupinico, cimet, kajenski poper in sol.
Z mešanico potresemo ribe in jih pečemo 15-20 minut, odvisno od tega, kako debeli so fileti.
Pomarančo narežemo na centimeter debele rezine. S pomočjo rezalnika odstranimo lupino in belo plast. Dodamo peteršilj in solato premešamo. Začinimo in postrežemo.
sestavine
- Sestavine10 filetov hlastača 400 g orehov prgišče zelo drobno nasekljanega koriandra 3 stroki česna 2 limoni sok in lupinica 5 žlic oljčnega olja 1 žlička mletega cimeta ščep kajenskega popra solPomarančna solata7 pomaranč šopek gladkolistnega peteršilja ščep sumaka sol