Hlastač z orehovo skorjico s solato iz pomaranč in peteršilja

Pečico segrejemo na 180 °C. Filete narežemo na enako velike kose. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj zložimo filete.

Premešamo strte orehe, koriander, česen, limonin sok, limonino lupinico, cimet, kajenski poper in sol.

Z mešanico potresemo ribe in jih pečemo 15-20 minut, odvisno od tega, kako debeli so fileti.

Pomarančo narežemo na centimeter debele rezine. S pomočjo rezalnika odstranimo lupino in belo plast. Dodamo peteršilj in solato premešamo. Začinimo in postrežemo. 


Pečico segrejemo na 180 °C. Filete narežemo na enako velike kose. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj zložimo filete.

Premešamo strte orehe, koriander, česen, limonin sok, limonino lupinico, cimet, kajenski poper in sol.

Z mešanico potresemo ribe in jih pečemo 15-20 minut, odvisno od tega, kako debeli so fileti.

Pomarančo narežemo na centimeter debele rezine. S pomočjo rezalnika odstranimo lupino in belo plast. Dodamo peteršilj in solato premešamo. Začinimo in postrežemo. 

sestavine

  • Sestavine10 filetov hlastača 400 g orehov prgišče zelo drobno nasekljanega koriandra 3 stroki česna 2 limoni sok in lupinica 5 žlic oljčnega olja 1 žlička mletega cimeta ščep kajenskega popra solPomarančna solata7 pomaranč šopek gladkolistnega peteršilja ščep sumaka sol

Priprava