Hlastač z orehovo skorjico s solato iz pomaranč in peteršilja

Hlastač z orehovo skorjico s solato iz pomaranč in peteršilja

Opis

Pečico segrejemo na 180 °C. Filete narežemo na enako velike kose. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj zložimo filete.

Premešamo strte orehe, koriander, česen, limonin sok, limonino lupinico, cimet, kajenski poper in sol.

Z mešanico potresemo ribe in jih pečemo 15-20 minut, odvisno od tega, kako debeli so fileti.

Pomarančo narežemo na centimeter debele rezine. S pomočjo rezalnika odstranimo lupino in belo plast. Dodamo peteršilj in solato premešamo. Začinimo in postrežemo. 


Pečico segrejemo na 180 °C. Filete narežemo na enako velike kose. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj zložimo filete.

Premešamo strte orehe, koriander, česen, limonin sok, limonino lupinico, cimet, kajenski poper in sol.

Z mešanico potresemo ribe in jih pečemo 15-20 minut, odvisno od tega, kako debeli so fileti.

Pomarančo narežemo na centimeter debele rezine. S pomočjo rezalnika odstranimo lupino in belo plast. Dodamo peteršilj in solato premešamo. Začinimo in postrežemo. 

sestavine

Sestavine

  • 10 filetov hlastača
  • 400 g orehov
  • prgišče zelo drobno nasekljanega koriandra
  • 3 stroki česna
  • 2 limoni
  • sok in lupinica
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 1 žlička mletega cimeta
  • ščep kajenskega popra
  • sol

Pomarančna solata

  • 7 pomaranč
  • šopek gladkolistnega peteršilja
  • ščep sumaka
  • sol