Opis

Priprava

Hamburgerji Copacabana:

Pečico predhodno segrejemo na 190 ºC.

Banano olupimo in pretlačimo z vilicami.

Banano v skledi pomešamo z mletim mesom, kokosovo moko, krušnimi drobtinami in jajcem. Iz mešanice oblikujemo 8 enakih hamburgerjev (nasvet: za odmerjanje enakih porcij lahko uporabimo zajemalko za sladoled.)

Hamburgerje položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pečemo v pečici približno 12 minut do zlatorjavega.

Ananas olupimo. Po dolgem ga narežemo na četrtine, izrežemo sredico in ga narežemo na enake kockice.

Paradižnik narežemo na četrtine, odstranimo semena in ga narežemo na kockice.

Feferon prepolovimo po dolgem, odstranimo semena in ga drobno narežemo.

Četrtino ananasa v skledi pomešamo s paradižnikom, feferonom in žlico olja. Omako nanesemo na hamburgerje in jih vrnemo v pečico za približno 8 minut.

Prerežemo štručke.

 

Solata s črnim fižolom:

Črni fižol odcedimo in oplaknemo.

Paradižnika narežemo na kockice.

Čebulo olupimo in narežemo na polobroče. Liste solate natrgamo.

V veliki skledi pomešamo črni fižol, čebulo, solato, čilijevo omako in preostali ananas.


Postrežba:

Na krožnike razdelimo kruhke s hamburgerji. Postrežemo s solato s črnim fižolom. 

sestavine

Hamburgerji Copacabana

  • 1 banana
  • 400 g mešanega mletega mesa
  • 5 žlic kokosove moke
  • 3 žlice krušnih drobtin
  • 1 jajce
  • 4 sezamove štručke
  • 1 ananas
  • 1 paradižnik
  • 1 rdeči feferon
  • oljčno olje za peko

Solata s črnim fižolom

  • 400 g črnega fižola
  • 2 paradižnika
  • 1 rdeča čebula
  • 1 glavica solate
  • 3 žlice sladke čilijeve omake

Dodatne potrebščine

  • papir za peko
  • palični mešalnik

Sorodni recepti