Halva s sezamom in medom

Halva s sezamom in medom

Opis

Priprava:

    1. Dno in robove modla obložimo s peki papirjem.

    2. Med damo v srednje veliko kozico in jo postavimo na močen ogenj. Počakamo, da zavre. Pustimo, da vre še osem do deset minut, medtem pa vse čas mešamo. Zmes je pripravljena, ko doseže 115 °C.

   3. Če imate termometer za sladkor, ga uporabite, takoj ko med zavre. Če ga nimate, preverite sami (kapljo, približno pol žličke zmesi, damo v skledico s hladno vodo. Ko se hladi, mora nastati mehka kroglica).

    4. Odstavimo z ognja in hladimo tri minute, nato pa vmešamo pasto tahini in prelijemo v obložen model. Zmes še malo ohladimo, nato pa jo pokrijemo in damo v hladilnik. Pustimo jo stati 36 ur, da nastanejo majhni kristali, ki so tipični za teksturo halve.

   5.  Narežemo in postrežemo.

sestavine

Sestavine

  • 300 g medu
  • 250 g lahke paste tahini (dobro premešane)

Sorodni recepti