Halumi s hitro pripravljeno sladko čilijevo omako
Recept je iz: Nigella Lawson
Priprava:
Narežemo dva čilija, ki jima nismo odstranili semen. Nato tretjemu odstranimo semena in ga drobno nasekljamo (to je za zelo strastne, pri odstranjevanju semen ste lahko bolj previdni) in damo v majhno ponev. Idealne so take, ki jih prodajajo za topljenje masla. Nato dodamo še med in žlico soka limete. Ponev postavimo na najmanjši gorilnik in počakamo, da vsebina zavre, nato zmanjšamo ogenj in pustimo še štiri minute. Pogosto premešamo in imamo ponev ves čas na očeh, da nam vsebina ne prekipi na štedilnik. Odstavimo z ognja.
Preden se lotimo sira, na dva krožnika razporedimo nekaj solatnih listov in jih prelijemo s toliko olja, kot nam ustreza. Polovico limete, ki je nismo oželi, prerežemo na krhlja in po enega damo na vsak krožnik. Halumi narežemo na osem kosov. Segrejemo litoželezno ponev za žar. Ko je dovolj vroča, v njej brez olja
pečemo rezine sira 30 do 60 sekund, dokler na dnu ne dobijo rjavih črt. Nato rezine sira obrnemo in jih popečemo še na drugi strani. Sir razporedimo na krožnika, ki smo ju obložili s solato. Na vsak kos damo žlico medenega preliva s čilijem. Takoj ga pojemo. Težko, da ga ne bi.
Nasvet za shranjevanje:
Kar nam je ostalo čilijeve omake, jo hladno damo v kozarec, pokrijemo in hranimo v hladilniku do dva tednaPriprava:
Narežemo dva čilija, ki jima nismo odstranili semen. Nato tretjemu odstranimo semena in ga drobno nasekljamo (to je za zelo strastne, pri odstranjevanju semen ste lahko bolj previdni) in damo v majhno ponev. Idealne so take, ki jih prodajajo za topljenje masla. Nato dodamo še med in žlico soka limete. Ponev postavimo na najmanjši gorilnik in počakamo, da vsebina zavre, nato zmanjšamo ogenj in pustimo še štiri minute. Pogosto premešamo in imamo ponev ves čas na očeh, da nam vsebina ne prekipi na štedilnik. Odstavimo z ognja.
Preden se lotimo sira, na dva krožnika razporedimo nekaj solatnih listov in jih prelijemo s toliko olja, kot nam ustreza. Polovico limete, ki je nismo oželi, prerežemo na krhlja in po enega damo na vsak krožnik. Halumi narežemo na osem kosov. Segrejemo litoželezno ponev za žar. Ko je dovolj vroča, v njej brez olja
pečemo rezine sira 30 do 60 sekund, dokler na dnu ne dobijo rjavih črt. Nato rezine sira obrnemo in jih popečemo še na drugi strani. Sir razporedimo na krožnika, ki smo ju obložili s solato. Na vsak kos damo žlico medenega preliva s čilijem. Takoj ga pojemo. Težko, da ga ne bi.
Nasvet za shranjevanje:
Kar nam je ostalo čilijeve omake, jo hladno damo v kozarec, pokrijemo in hranimo v hladilniku do dva tednasestavine
- Sestavine3 sveži rdeči čiliji 2 žlička tekočega medu 1 limeta prepolovljena 225 g sira halumi v kosu
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Valentine Warner
Sendvič z ostrigami
Recepti Nathan Outlaw
Omleta z mesom rakovice
Recepti Nathan Outlaw
Palačinke s sladko koruzo, šunko in medom
Recepti Nathan Outlaw
Jetrca na opečencu
Recepti Nenad Veljković
Jajčevec z marinirano ribo
Recepti Nenad Veljković
Rulada s špinačo in jajci
Recepti Nenad Veljković
Mini pice s tortiljo
Recepti Gordon Ramsay
Pikantni čatni
Recepti Filipa Vacondeus
“Fava-Rica”
Recepti Gordon Ramsay
Kiš s porom in panceto