Gratiniran brancin

Okusno in hitro pripravljeno morsko kosilo! 

sestavine

  • 450 g fileta brancina
  • sol
  • črni poper po želji
  • ZA OMAKO:
  • 6 stebelc mlade čebule
  • 100 g parmezana
  • 50 g masla
  • 6 velikih žlic majoneze
  • 0.5 velike žlice worcestrske omake
  • 3 kapljice tabaska

Priprava

  • 1. Filet brancina, ki smo mu odstranili kožo, solimo in popramo. Pečemo ga v pečici ali na štedilniku, a ne več kot 5 minut.
  • 2. Mlado čebulo narežemo na kolobarje in jo damo v skledo. Čebuli dodamo sveže naribani parmezan, maslo, majonezo in obe omaki. Premešamo.
  • 3. Pečene filete položimo na dno pekača. (Ribo lahko razdelimo na ločene porcije, torej jih damo v ločene pekače). Po vrhu polijemo omako in jo razporedimo tako, da se riba ne vidi. Pečemo jo približno tri minute, dokler se ne ustvari zlata skorjica.

Sorodni recepti

Poglej vse