Gratiniran brancin
Recept je iz: Rudolph van Veen

Okusno in hitro pripravljeno morsko kosilo!
sestavine
- 450 g fileta brancina
- sol
- črni poper po želji
- ZA OMAKO:
- 6 stebelc mlade čebule
- 100 g parmezana
- 50 g masla
- 6 velikih žlic majoneze
- 0.5 velike žlice worcestrske omake
- 3 kapljice tabaska
Priprava
- 1. Filet brancina, ki smo mu odstranili kožo, solimo in popramo. Pečemo ga v pečici ali na štedilniku, a ne več kot 5 minut.
- 2. Mlado čebulo narežemo na kolobarje in jo damo v skledo. Čebuli dodamo sveže naribani parmezan, maslo, majonezo in obe omaki. Premešamo.
- 3. Pečene filete položimo na dno pekača. (Ribo lahko razdelimo na ločene porcije, torej jih damo v ločene pekače). Po vrhu polijemo omako in jo razporedimo tako, da se riba ne vidi. Pečemo jo približno tri minute, dokler se ne ustvari zlata skorjica.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Luke Nguyen
Rdeči rezanci z rakovim mesom iz Hai Phonga
Recepti Ainsley Harriott
Testenine z morskimi sadeži, čilijem in češnjevim paradižnikom
Recepti Ljubomir Stanišić
Pečena skuša s hladno melonino juho
Recepti Nadiya Hussain
Pašteta iz dimljene skuše v paljenem testu z ananasovim čatnijem
Recepti Nico Reynolds
Pečeni losos na dva načina
Recepti Nico Reynolds
Pečene kozice z mangom in krvavico
Recepti Lora in Stoyan
Rjava postrv z limonovo omako
Recepti Marcus Wareing
Dimljena postrv, pečena rdeča pesa in vodna kreša
Recepti Mary Berry
Vroče dimljeni losos, riž in špargljeva solata
Recepti Nico Reynolds
Kruhki z ribo